Eurovision Song Contest 2024 Amerikansk fotboll E-sport Fotboll Golf Ishockey Motorsport OS 2024 Poker Politik Schack Snooker Tennis Övriga sporter Övriga odds Gamla odds Casino

Handboll odds – Få bästa oddsen på handboll

Här hittar du bästa oddsen för handbollen!

Är du en person som är intresserad av att spela på svensk handboll, handbolls VM eller andra event som är relaterade till handbollen så har du hittat helt rätt. Vi sammanställer och jämför nämligen oddset från spelsidorna så att du helt enkelt kan fokusera på spelet medan vi fixar resten. 

Hos oss på BraOdds kan du hitta sammanställning av oddset för exempelvis vinnarna i svensk handboll alternativt vinnarna i VM eller EM i handbollen. Vi sammanställer givetvis oddset från flera andra sporter med. Oddset för de största sportevenemangen hittar ni här

Vilka event inom handbollen väljer svenskar att spela på?

Huruvida stora publiksiffror som handbollsligan runt om i världen har varierar enormt. Men det finns några ligor inom handbollen som lockar väldigt många åskådare och det är därför inte helt ovanligt att det också är just dessa ligor inom handbollen som svenskar tenderar att spela mest på.

Som komplement till ligorna inom handbollen tenderar många svenskar också att spela på stora handbollsevent såsom EM, VM och Champions League. Här kartlägger vi med hjälp av en lista vad svenskar tenderar att oddsa mest på:

Handbolls EM - Anses vara den mest prestigefyllda nationella turneringen inom handbollen mycket på grund av att de främsta handbollsnationerna ligger i Europa.

Handbolls VM - Världsmästerskapen inom handbollen är det största evenemanget på nationell nivå.

Handbollsligan - Den högsta ligan inom svensk handboll och därav inga konstigheter att svenskar ofta tenderar att spela på just denna liga.

Handball-Bundesliga - Den tyska inhemska ligan HBL är den ligan som drar in flest åskådare där lag som THW Kiel och SG Flensburg-Handewitt ses av tusentals supportrar varje match.

Liga ASOBAL - Den spanska inhemska ligan är också en stor liga inom handbollen med framgångsrika lag som exempelvis Barcelona som har många stjärnspelare.

League Nationale De Handball - Den franska inhemska ligan är också en stor liga inom handbollen och likt de andra ligorna finns också här framgångsrika lag med stjärnspelare.

Champions League - Detta är den största turneringen inom handboll som involverar klubblag. Barcelona är ett lag som har haft väldig stor framgång genom åren medans lag inom svensk handboll inte har haft samma framgång. Det längsta ett lag inom svensk handboll har tagit sig i turneringen är till kvartsfinal.

Sammanställningar och jämförelser av oddset för handbollsligorna och events inom handbollen hittar ni här.

Vilka odds inom handbollen är svenskar mest intresserade av?

Det finns en otroligt stor variation av olika odds som erbjuds av spelsidorna när det gäller handbollen. Det finns mer vanliga spelformer som svenskar oftare tenderar att spela på och sen finns det mer specifika spelformer där oddset trissas upp en del.

Genom att spela på en kombination av flera odds ökar risken vilket också leder till det ökade totala oddset. Här är det mest förekommande spelformerna när det gäller odds i handboll:

1X2-spel - Denna spelform är tveklöst den vanligaste spelformen inom handbollen. Spelformen bygger på att man oddsar på om hemmalaget eller bortalaget vinner matchen, alternativt om det blir oavgjort mellan lagen. Här är det viktigt att tänka på att en match inom handbollen inte kan sluta oavgjort när matchen är slut. Men den kan sluta oavgjort efter ordinarie speltid, alltså efter två halvlekar. Därefter blir det förlängning och eventuellt straffar. Denna typ av spel erbjuder alla spelsidor eftersom den är den mest förekommande inom svensk handboll.

Resultat - Denna spelform bygger på att man försöker oddsa på ett givet resultat, alltså antalet mål för vardera lag, i matchen eller i halvlekarna.

Handicap - Denna spelform bygger på att man försöker oddsa på vilket lag som vinner matchen, alternativ om det blir oavgjort. Men skillnaden mellan denna spelform och 1X2-spelformen är att det även tilldelas ett handicap till ett av lagen. Hypotetiskt, kan man tänka sig att ett av lagen börjar med fler mål än det andra innan matchen startat. Detta handicap kan trissa upp oddset i jämförelse med 1X2-spelet.

Antal mål - Denna spelform bygger på att man oddsar på antalet mål som görs i en match. Det handlar om att välja om man vill spela på att minst ett antal mål görs eller om ett maximalt antal mål görs i en match inom handbollen.

Vinstmarginal - Vill man trissa upp oddset en del kan man betta på vinstmarginal. Denna spelform går ut på att försöka oddsa på, i första hand, vilket lag som vinner och i andra hand med hur många mål. Detta spel skiljer sig från handicaps-spelet genom att man nu istället både har en minsta gräns och en maximal gräns för hur många mål som laget får vinna med. 

Genom att bara betta på en spelform får man sällan väldigt fördelaktiga odds. Exempelvis skulle ett 1X2-bet inom svensk handboll på att Alingsås HK vinner nästa match inte generera speciellt ett speciellt högt odds. Därför väljer oftast de flesta svenskar att kombinera en eller flera spelformer som dubblar, tripplar eller ackumulerar oddset vilket också leder till större vinster.

Vilken spelsajt är bäst?

Det är vanligt att spelsajterna erbjuder sina spelare spelbonusar som kan vara lockande att titta närmare på. Val av spelsajt bör därför väga in eventuella bonusar som kan vara fördelaktiga för vissa spelare.

Det är sällan så att en spelsajt är bättre än någon annan utan spelsidorna erbjuder oftast väldigt snarlika bonusar. Vilka typer av odds som erbjuds på spelsidorna kan däremot variera lite. Större spelsidor erbjuder oftast mer specifika spelformer inom liveodds som exempelvis målgörare eller vilket lag som gör nästa mål. Medan mindre spelsidor erbjuder färre valmöjligheter. Detta kan vara värt att ha i åtanke när man väljer spelsida.

Olika sidor erbjuder olika odds inom handbollen överlag. Detta beror på att spelsidornas analytiker gör olika bedömningar vid beräkning av oddset. Vill man alltid bli erbjuden det bästa oddset är detta definitivt något man bör ha i åtanke. Hos oss på BraOdds hittar du alla jämförelser mellan oddset på spelsidorna enkelt och smidigt, så att du kan fokusera på dina bets och på handbollen

Slutorden här är helt enkelt att den bästa spelsajten har en bra balans mellan bonusar och odds. Spelsidan du väljer bör erbjuda dig bästa oddset inom handbollen samtidigt som den erbjuder alla spelformer du är intresserad av och har fördelaktiga bonusar vilket kan göra susen för din betting på exempelvis svensk handboll.

Bettingtips och hur man bäst spelar på oddset i handbollen

Det är viktigt att alltid ge sig själv de bästa förutsättningarna att fatta kvalitativa beslut när man spelar på oddset i handboll. Handboll är en sport där det händer väldigt mycket och ibland avgörs matcher i detaljerade och viktiga moment. Därför är det bra att ha lite förhållningsregler att efterfölja.

Gör din hemläxa - För att ge sig själv en så bra grund som möjligt bör man göra sin analytiska hemläxa. Denna hemläxa kan man sedan använda som ett bra översiktligt underlag för sina beslut gällande vilka odds och bets som bör väljas. Det kan vara viktigt att titta på faktorer som skadelista, lagets generella form och vilket typ av spel och taktik lagen har. Exempelvis skulle det vara en oerhört stor skillnad om Mikkel Hansen var frånvarande i den danska truppen under en match. Spela därför inte i blindo, gör din hemläxa.

Håll dig uppdaterad - Odds inom handbollen förändras hela tiden och det är viktigt att hänga med i realtid på dessa förändringar. Vi kan därför inte trycka nog på vikten i att kontinuerligt hålla sig uppdaterad på allt som händer inom handbollen. Som tur är så hjälper vi dig med detta genom att sammanställa och jämföra oddset inom handbollen så att du enkelt och smidigt kan fokusera på handbollen och dina handbollsbet.

Ta aldrig ut en vinst i förskott - Det kan vara ödesdigert att ta ut en vinst i förskott, speciellt inom handbollen där matcher kan svänga fram och tillbaka. En vältajmad målvaktsparad kan vara den avgörande skillnaden mellan vinst eller förlust. Därför kan det vara fördelaktigt att stänga oddset inom handbollen i förtid, vilket är en deal som många spelsidor idag erbjuder. Inom svensk handboll har det hänt mirakulösa saker som från ingenstans skiftat kursen av matcher. Att nöja sig med en liten bit av kakan i förtid kan därför vara bättre än att stå tomhänt vid en slutsignal.

Kontrollera sitt spelande - Den viktigaste aspekten av dem alla är inte huruvida man vinner en massa pengar på oddset i handbollen, utan det viktigaste är att man hela tiden är disciplinerad och har kontroll över sitt spelande. Man får aldrig spela för pengar som man inte har råd med att förlora! 

Vad säger statistiken - Här kan man analysera siffrorna bakom lagen på ett djupare plan. Hur har tidigare möten slutat, hur många mål görs i snitt per match eller vem i lagen som är deras typiska poängspelare. Detta är statistik som kan vara bra att kolla närmare på när man vill sammanställa det bästa oddset.

Slutord

Spela ansvarsfullt och följ oss för fler jämförelser och sammanställningar av sportodds och för fler bettingtips.

Oddsen på handboll finns i menyn till vänster.