Cykel E-sport Fotboll Golf Handboll Ishockey Motorsport Poker Politik Snooker Trav Övriga sporter Övriga odds Gamla odds Casino

Handboll odds – Få bästa oddsen på handboll

Handboll blir allt mer populärt

Handboll är en ganska unik företeelse. De flesta av oss har kommit i kontakt med sporten i samband med skolans obligatoriska gymnastik, eller åtminstone på något utav de TV-sända tävlingarna. Även om många tror att handboll är en modern sport så har det anor som sträcker sig ända tillbaka till antikens Rom. Lika så finns det ett antal likartade sporter varit vanligt förekommande under det medeltida Europa. Det moderna spelet uppstod däremot under 1900-talet där de Skandinaviska länderna var trendsättande när det kommer till att etablera regler och normer. Danmark var särskilt framträdande när det kommer till att etablera normer.

I sin nuvarande tappning innebär handboll att två lag tävlar om att lyckas få bollen i det motsatta lagets område. När ett lag har bollen i sitt område får de passa den mellan varandra, dribbla den eller skicka vidare till motsatt lag. På så sätt är det helt enkelt en tävling om att lyckas ha bollen under kontroll. Detta är så klart en väldig förenkling av spelet, som har ett stort antal komplicerade och omfattande regler.

Internationellt sett så är handboll enormt populärt i Europa och Asien. Så omfattande är populariteten att handboll numera är en olympisk gren. Ett stort antal länder har egna mästerskap som ofta är att anse vara träning inför VM i handboll och OS. Men det är fortfarande Danmark som är spelets anfader. Där har handboll varit populärt ända sedan 1890-talet. Med tiden har även variationer av klassisk handboll kommit att bli populär. Bland dessa finner man beachhandboll som följer samma grundläggande regler, men som utövas av en mindre mängd spelare samtidigt som spelplanen består av sand.

En pågående diskussion är huruvida handboll bäst spelas inom- eller utomhus. Vad som är mest populärt varierar mellan olika perioder, men sedan 1980-talet har inomhushandboll varit den allra mest utövade formen. Anledningen har mycket att göra att det helt enkelt är enklare att underhålla inomhusplaner, och att de möjliggör att man tränar oavsett väderförhållanden. Detta har i stor utsträckning bidraget till att den tekniska färdigheten bland spelare har tagit ett enormt steg framåt på senare tid. Aldrig tidigare så har ett så omfattande antal spelare uppvisat så pass hög teknisk kompetens. Intensiteten i spelet har ökat och konkurrensen mellan länderna är större än någonsin tidigare. Därför är modern handboll en riktigt spännande sport.

Handboll och betting

Eftersom handboll är en så pass populär sport i Europa, och då detta är ett område där betting verkligen har fått fäste är det väldigt vanligt att satsa pengar på handboll. Inte minst då sporten numera är en världsgren där ett stort antal av världens nationer deltar. På grund av spelets tekniska natur så finns det ett stort antal saker att satsa på. Såväl enskilda spelares prestationer som hela lags förutsättningar är något som är fullt möjligt att spekulera i. Även om sporten i sig inte är känd för att vara en av de mest ekonomiskt gynnsamma så är det trots allt desto vanligare för enskilda personer att satsa pengar på utkomsten i de tävlingar som arrangeras.

Oddsen på handboll finns i menyn till vänster.