Oscarsgalan 2021 Big Brother 2021 Let's Dance 2021 Eurovision Song Contest 2021 Basket Cykel E-sport Fotboll Golf Ishockey Motorsport Politik Simning: EM Snooker Spelbolag Tennis Trav WWE Övriga sporter Övriga odds Gamla odds Slots Casino

Kvartsfinalerna i Champions League – vilka är favoriter att gå vidare

Efter ett långt, ofrivilligt uppehåll på grund av det rådande världsläget så är fotbollen äntligen tillbaka. De flesta toppligor har hunnit med flertalet omgångar redan och nu har dessutom lottningen inför de kommande Champions League-kvartsfinalerna också genomförts. Resultatet? Vi har minst sagt ett par spännande matcher att se fram emot.

Det är många bra lag kvar i årets upplaga av Champions League som kommer att stångas med varandra under finalrundorna. Vi har surfat runt på de olika spelsidorna som erbjuder Sportbetting med dagliga speltips hos svenska spelbolag för att jämföra oddsen och se vem som tippas att ta sig vidare från respektive kvartsfinal.

Kvartsfinal 1: Real Madrid / Manchester City – Lyon / Juventus

Eftersom samtliga åttondelsfinaler ännu inte har hunnit spelas klart så har vi fyra möjliga lag som kan komma att spela i kvartsfinal 1. Vinnaren i mötet mellan Real Madrid och Manchester City kommer att ställas mot vinnaren i mötet mellan Lyon och Juventus.

I första mötet mellan Real Madrid och Manchester City så tog de sistnämnda en blytung bortaseger med 2-1 och går därför in i returmötet som stora favoriter att ta sig till en kvartsfinal.

Lyon tog en överraskande seger i första rundan mot Juventus med 1-0, men den italienska suveränen är trots det solklar favorit att nå kvartsfinalen.

Ska vi lyssna på spelbolagen så är det alltså Manchester City och Juventus som kommer att få möta varandra i kvartsfinal. Med nuvarande odds så är det Manchester City som kommer att gå segrande ur den drabbningen, men de ses inte bara som favorit till att besegra Juventus, utan även till att stå som vinnare av hela turneringen.

Kvartsfinal 2: RB Leipzig – Atlético Madrid

I kvartsfinal 2 kommer RB Leipzig att möta Atlético Madrid. I sina respektive åttondelsfinaler slog lagen ut förra säsongens finallag, Tottenham och Liverpool. Leipzig körde fullkomligt över Tottenham medan Atlético tålmodigt manövrerade ut Liverpool.

Detta är kanske en av de svårare kvartsfinalerna att tippa, men oddssättarna har trots allt Atlético som en relativt klar favorit.

Kvartsfinal 3: Napoli / Barcelona – Chelsea / Bayern München

Även i kvartsfinal 3 så har vi fyra potentiella lag som kan ta en plats. På ena sidan kommer vi att få se antingen Napoli eller Barcelona, medan vi på andra sidan kommer att få se Chelsea eller Bayern München.

Första mötet mellan Napoli och Barcelona slutade oavgjort, men i returen så förväntar sig oddssättarna att Barcelona, med Messi i spetsen, ska vara strået vassare. Bayern München manglade Chelsea med 3-0 i deras första möte och det ska till någonting alldeles extraordinärt om Chelsea ska lyckas trotsa oddsen och ta sig vidare till kvartsfinal.

Enligt spelbolagen så blir det alltså ett riktigt stormöte i kvartsfinal 3 mellan Barcelona och Bayern München. Efter sin starka säsong och sina imponerande resultat i Europa så är det Bayern München som ses som favoriten till att nå semifinal i detta scenariot.

Kvartsfinal 4: Atalanta – Paris Saint-Germain

Atalanta år säsongens kanske största överraskning i Champions League, och laget har tagit sig till kvartsfinal med en fullkomligt bländande anfallsfotboll. I sin kvartsfinal kommer de att få möta den franska giganten PSG, som imponerande vände underläge i sin åttondelsfinal och lyckades slå ut Borussia Dortmund.

Trots Atalantas många imponerande insatser så är spelbolagen rörande överens om att det är PSG som kommer att gå segrande ur den här duellen.

Semifinaler och finalen

Semifinalerna i Champions League lottades samtidigt som kvartsfinalerna. Vinnaren i kvartsfinal 1 kommer att ställas mot vinnaren i kvartsfinal 3, medan vinnarna i kvartsfinal 2 och 4 ställs mot varandra i semifinal.

I semifinal 1 har vi med andra ord åtta olika lag som få möta varandra, och i semifinal två kommer RB Leipzig eller Atlético Madrid att ställas mot antingen Atalanta eller PSG.

Finalen i Champions League är planerad till 23 augusti och kommer att spelas på Estádio do Sport Lisboa e Benfica, i Lissabon, Portugal. De återstående åttondelsfinalerna kommer att spelas 7 och 8 augusti, kvartsfinalerna mellan 12–15 augusti och semifinalerna den 18 och 19 augusti. Samtliga matcher från kvartsfinalerna och framåt kommer att spelas i Lissabon.Denna del ansvarar inte BraOdds.com för