Melodifestivalen 2021 Big Brother 2021 Basket Cykel E-sport Fotboll Friidrott: Inomhus-EM 2021 Ishockey Motorsport Politik Snooker Spelbolag Tennis Trav Övriga sporter Övriga odds Gamla odds Slots Casino

Nästa tränare i IFK Norrköping

IFK Norrköping har som så många andra svenska idrottsföreningar en lång historik som är sammanvävd med Sveriges historia. Den grundades 1897 som en studieinriktad idrottsförening vars syfte var att främja samhörighet och det organiserade utövandet av sport. I begynnelsen var fotboll främst en hobbysyssla men på senare tid har de kommit att bli nära associerade med professionell fotboll. Med totalt sett tretton vinster i allsvenskan och lika många SM-guld är de en av fotbollssveriges mest rutinerade klubbar. Kring mitten av 90-talet inleddes en dyster epok i dess historia. Perioden präglades av utebliven prestation och många förluster. Tiden därefter blev en lång väg tillbaka till toppen. Men i modern tid har de åter igen etablerat sig som en av de bästa klubbarna.

Rotationen på tränare har varit förhållandevis stor i IFK Norrköping. I snitt har man bytt tränare årligen. Ett undantag som bör uppmärksammas är däremot den numera legendariska Gunnar Nordahl som i i två omgångar varit tränare i totalt sex år.  Sedan 2016 sköter Jens Gustafsson laget. Hans tid som tränare har däremot kantats av en hel del problem. Flera spelare har varit drabbade av skador och förlusterna har staplats på rad. Detta har i sin tur skapat en hel del friktion inom laget. Då de skadade spelarnas återhämtning har dragit ut på tiden är det inte helt klar hur sammansättningen kommer att vara i framtiden. Det går däremot inte att helt lasta Gustafsson för denna utveckling. Enligt egen utsago är hans förhoppning är att det ska vara möjligt att vända den nu pågående negativa trenden.

När Gustafsson ersatte Janne Andersson fick han stora skor att fylla. Under Anderssons tid som tränare lyckades IFK Norrköping uppnå sin högsta placering i Allsvenskan på tretton år. Vilket även  markerade en toppnivå för laget. Detta följdes 2015 av en vinst i Allsvenskan vilket även var året de fick sitt första SM-guldet på över två decennier. Jämfört med tidigare prestationer har Gustafsson inte alls lyckats bibehålla nivån. Med detta i åtanke är det inte allt för konstigt att många redan har börjat spekulera i en möjlig ersättare.

Vem blir då nästa tränare i IFK Norrköping? Det finns egentligen ingen uppenbar kandidat. Innan Gustavsson skrev kontakt figurerade både Per Joar Hansen och Rikard Norling som namn. Huruvida de fortfarande vore aktuella får däremot anses väldigt oklart. Hur säsongen fortlöper kommer med stor sannolikhet däremot att cementera Gustavssons framtid. Då han tidigare fick sparken skulle tiden i IFK Norrköping med största sannolik vara en sorts återkomst. Detta verkar ha uteblivet helt. Om inte den negativa spiralen vänder blir det allt mer oundvikligt att börja diskutera tränarbyte. Tyvärr har Gustavsson en väldig uppförsbacke då laget i skrivande stund präglas av problem som i stor utsträckning är bortom en tränares kontroll. Skador kräver tid och försvårar avsevärt planeringen. Hur det hela utvecklar sig kommer den pågående säsongen att förtälja.Denna del ansvarar inte BraOdds.com för