Backhoppning E-sport Fotboll Handboll Ishockey Politik Tennis Trav Övriga sporter Övriga odds Gamla odds Slots Casino

Silly Season i Allsvenskan: Bekräftade uppgifter

Allsvenskan 2020 börjar den 31 mars nästa år och kan komma att bestå av tre lag från Superettan istället för två. Östersunds FK har nämligen fått avslag på sin ansökan om elitlicens. En överklagan har lämnats in men om den avslås kommer Brage, som åkte ut mot Kalmar FF i kvalspelet, att ta deras plats. ÖFK åker i sin tur ned i Superettan.

Silly Season är i full gång och flera rykten cirkulerar i vanlig ordning. Vinterns transferfönster är öppet mellan den 8 januari till och med den 31 mars, men redan nu har ett antal kontraktsbyten, förlängningar och avsked bekräftats.

 

Fyra lag bygger om ordentligt

Av alla Allsvenska klubbar är det framför allt Elfsborg, Falkenberg, Mjällby och Helsingborg som har börjat att storrensa bland sina spelare. Samtliga klubbar utom Mjällby har tackat av hela sju spelare, varpå Mjällby hittills har sagt hejdå till sex spelare. Ingen av klubbarna har ännu fyllt upp de tomma platserna.

Hittills har Helsingborg värvat Ravy Tsouka från Västerås SK och Joseph Ceesay från årets SM-mästare, Djurgården. Falkenberg har värvat Tim Erlandsson, som bröt sitt kontrakt med IK Frej i början av säsongen, medan Mjällby har hämtat in Jasin Khayat från Norrby IF. Elfsborg har ännu inte värvat några spelare.

Kris för KFF

Ett tag såg det ut som att Kalmar FF höll på att åka ur Allsvenskan. En fjortondeplats tvingade dem till kvalspel mot Brage men de vann till slut med resultatet 4-2. Trots ett räddat kontrakt i Allsvenskan möter klubben stora utmaningar. Sju spelare har utgående kontrakt, däribland Rasmus Elm, och tre spelare har lämnat klubben. Alexander Jakobsen har återvänt till Norrköping, Jesper Manns har flyttat hem till Elfsborg och Mahmoud Eids kontrakt förlängdes inte.

De måste också hitta en ny tränare. Efter Magnus Pehrssons avgång har Jens Nilsson haft rollen som tillfällig tränare. Enligt uppgifter från bet365, som rapporterar det senaste från Allsvenskan och om oddsen i betting på fotboll, hoppas bröderna David och Rasmus Elm att den före detta tränaren, Nanne Bergstrand, ska komma tillbaka. Enligt dem skulle hans närvaro kunna bidra med både trygghet och stabilitet och det hade kunnat ge dem bättre odds för att vinna Allsvenskan. Oddsen att de vinner nästa år är 250.00.

Östersund överklagar

I slutet av november kom beskedet att Östersund FK, som slutade på en tolfteplats i tabellen 2019, inte beviljades någon elitlicens. Anledningen var att klubben inte uppfyller de ekonomiska krav som ställs för att de ska tilldelas en elitlicens. Enligt regelverket måste alla klubbar senast den sista augusti visa att de är skuldfria och ha en god ekonomi, vilket ÖFK inte lyckades med. Konsekvensen kan nu bli att de åker ned i Superettan och att Brage tar över platsen. ÖFK har överklagat domen med vad de hoppas är starka grunder för att få vara kvar i serien. Sista datumet innan alla allsvenska klubbar ska vara fastställda är den 1 mars.

Nu väntar flera månader av spekulationer och spelarbyten. Silly Season kan på sitt eget sätt vara lika spännande som ett ligaspel och skiften kan ske snabbt.Denna del ansvarar inte BraOdds.com för