Backhoppning E-sport Fotboll Handboll Ishockey Politik Tennis Trav Övriga sporter Övriga odds Gamla odds Slots Casino

Tipsligan odds – Få bästa oddsen på Veikkausliiga

Tipsligan

Vilka vinner Tipsligan (Veikkausliiga) 2021?

    Högsta
odds
Lägsta
odds
Kups Kuopio1,661,66
Hjk Helsinki2,102,10
Bet365
1,66
2,10

Fotboll i Finland

Fotboll började spelas i Finland under sent 1800-tal och sägs ha tagits till landet sjöfartsvägen av brittiska sjömän. I jämförelse med de flesta övriga Europeiska länder har fotboll en ganska svag ställning i Finland. Trots att det finns väldigt många aktiva utövare så har publikintresset traditionellt sett varit ganska svalt. Inte heller har Finland lyckats prestera särskilt bra i de internationella ligorna. Trots detta har landet i modern tid lyckats fostra enskilda spelare som nått framgång på internationell nivå. Totalt sett har Finland haft 108 spelare som varit aktiva i internationell fotboll vilket måste anses vara ett stort antal med tanke på landets storlek och problematiska fotbollshistoria. Siffran kan jämföras med Sveriges 129 spelare som varit aktiva på internationell nivå. Detta har i stor utsträckning till att inhemsk fotbolls popularitet har ökat. Huruvida detta leder till att Finland kan komma att nå större framgångar internationellt är oklart. Däremot verkar det säkert att fotboll kommer vara en framtida sport att räkna med. Oavsett problematik kring fotbollen i Finland så finns det ett stort antal inhemska ligor i landet varav den största är Veikkausliiga.

Veikkausliiga

Sedan den grundandes 1990 har Veikkausliiga varit Finlands främst herrserie i fotboll. I Sverige är den kanske mer känd som tipsligan. Ligan sponsras av det statligt ägda spelbolaget Veikkaus. Totalt sett deltar tolv finska klubblag. För att delta måste lagen först ha avancerat från Kolmonen, eller Trean, kvalat och gått vidare i Kakkonen, eller Tvåan samt vunnit Ykkönen, eller Ettan. Veikkausliiga är därmed kulmen av finsk professionell fotboll.

Flest vinster har Helsingin Jalkapalloklubi (HJK) stått för. Sedan 1990 har de vunnit totalt tjugosju gånger följda av FC Haka med sina fem vinster. Detta motsvarar även historiken om man tittar på resultaten ända sedan tidigt 1900-tal då serien kallades för Mästerskapsserien. Utöver dessa två lag har även Helsingin Palloseura (HPS) presterat med nio historiska vinster. I modern tid har det däremot inte gått särskilt bra för dem.

Traditionellt sett sänds Veikkausliiga i realtid i samarbete med TV-bolagen Nelonen, Jim, IS Extra och Ruutu+. Däremot har sändning av matcherna varit relativt lågprioriterat i jämförelse med de internationella ligorna. Det har lett till att de senaste årens matcher endast har strömmats online av Ilta-Sanomats. Många kritiserar detta upplägg för att ha hämmat publikintresset.Denna del ansvarar inte BraOdds.com för