Basket Cykel E-sport Fotboll Golf Handboll Ishockey Motorsport Politik Schack Snooker Spelbolag Tennis Trav Övriga sporter Övriga odds Gamla odds Slots Casino

U19-EM Odds

Det finns ännu inga odds på U19-EM 2020, men vi har redan hittat massor av odds på EM 2021.

Vilka vinner U19-EM 2020?

    Högsta
odds
Lägsta
odds
Odds Coming Soon
Betway

U19-EM i fotboll

När det kommer till juniorfotboll så finns det få evenemang som så är så högt aktade som UEFA European Under-19 Championship. Evenemanget grundades 1948 och har sedan dess arrangerats årligen. Fram till 1955 var det Fifa som stod bakom arrangemanget men numera är det, som namnet antyder, Uefa. Som Europeiskt mästerskap för personer under 19 år har det kommit att bli en höjdpunkt inom juniorsport.

Under 2000-talet så har Spanien varit en storfavorit och vunnit hela sju av de sjutton gånger U19 har arrangerats fram tills 2017. Av statistiska skäl så väljer många därför att sätta sin tilltro till Spaniens förmåga att prestera. Frankrike har lika så lyckats ta hem en hel del vinster. Under 2017 års mästerskap vann däremot England, vilket markerar deras första vinst sedan 1993.

Ett mästerskap som axlar traditioner och anor

När U19 inträffar 2018 så är det Finland som agerar värdland. Tävlingarna pågår mellan 16:e och 29:e juli. Totalt sett så är det åtta deltagande lag. Dessa är England, Finland, Frankrike, Italien, Norge, Portugal, Turkiet och Ukraina. Då Finland även är värdnation har många kommit att tro att de har stora chanser att prestera. Lika så anser många att det väl är på tiden, eftersom Finland inte lyckats vinna någon gång sedan mästerskapet inrättades.

Som givna favoriter har däremot Spanien, Frankrike och England säkra platser. De har beprövad historik och har visat sig kunna leverera juniorspelare av hög internationell klass. Men det är fortfarande ett tag kvar tills mästerskapet utspelar sig, och mycket kan hända på vägen dit. De som följer U-19 EURO får en unik chans att se framtidens fotbollsproffs. Genom att följa dessa förhållandevis unga spelares karriär i ett tidigt skede, så får man chansen att dra slutsatser om deras framtida möjliga prestationer. Mästerskapet är verkligen ett sätt för dem att pröva sina vingar på en internationell arena.