E-sport Fotboll Friidrott: VM 2023 Golf Ishockey Motorsport Poker Politik Snooker Tennis Trav Övriga sporter Övriga odds Gamla odds Casino

Basket odds – Få bästa oddsen på basket

Basket är en av världens mest populära sporter

Även om en väldigt stor del av den enorma populariteten som basket har fått går att härleda till vår samtid så har sporten faktiskt väldigt långa anor. Den grundläggande idén för basket etablerades som ett sätt för studenter som spenderade mycket tid inomhus att få ett utlopp för rastlöshet. Idén bakom basket har alltid varit att möjliggöra ett utmanade spel som både är rättvist och har låg risk för fysiska skador. Ett lagspel helt enkelt.

Den första officiella basketmatchen arrangerades i slutet av 1891 i Amerikanska staden Springfield, Massachusetts. Trots att reglerna skiljde sig från dagens basket så blev det en grogrund för den sport som kom att utvecklas. Professionell basket dök upp närmare mitten av 1900-talet. När Basketball Association of America (BAA) grundades 1946 så var det något utav startskottet för modern basket.  Mycket då den blev en del av studentlivet i USA. Under senare halvan av 1900-talet blev basket även en favorit bland personer som sysslade med betting.

Modern basket och betting

Det är knappast någon hemlighet att betting nu för tiden närmaste uteslutande sker på just internet. Åtminstone när det gäller odds och pengar i större omfattning. Vänskaplig vadslagning sker fortfarande i stor utsträckning i soffan framför TV:n. En stor anledning till övergången till internet handlar om informationstillgången. Med hjälp av jämförelsesajter har man numera stora möjligheter att ta del av det senaste som har hänt. Många sajter arbetar hårt för att man ska kunna ta del av resultat från samtliga av världens stora basketligor.

Men varför är det så pass populärt att satsa pengar på basket? En stor del av populariteten har att göra med att basket, till skillnad från många övriga bettingalternativ är allt annat än ett slumpmässigt spel. Man har unikt stora möjligheter att förutspå utkomsten genom att analysera såväl spelarhistorik som lagsammansättning. Basket Odds har därför på ett unikt sätt blivit en möjlighet att både komma närmare själva spelet, och öva upp sin förmåga att analysera den eventuella utkomsten.

Når nya popularitetshöjder

Basket har gjort en intressant resa. Även om NBA i skrivande stund är den mest populära ligan i USA så har basket däremot blivit desto mer populärt i Europa och resten av världen. Så i viss utsträckning har Europa kommit att bevara det arv som Amerika lämnat efter sig. Detta gäller inte minst i Sverige där det har blivit enorm populärt att betta på basket. Bland svenskar så är NBA även den absolut mest populära ligan att följa.

Traditionellt sett så har det alltid varit ett säkert kort att analysera sporten genom att följa spelarna och deras karriärer. Detta har ofta gett möjligheten att se styrkor, svagheter och hur olika personer platsar i ett visst lag. Även om det inte finns några säkra kort när det kommer till spelet så är det alltid en bra idé att ha så mycket kött på benen som möjligt. När det kommer till just NBA finns det otroligt omfattande möjligheter att följa spelare i deras pågående utveckling.

Oddsen på basket finns i menyn till vänster.