Amerikansk fotboll E-sport Fotboll Golf Ishockey Motorsport OS 2024 Poker Politik Snooker Tennis WWE Övriga sporter Övriga odds Gamla odds Casino

Tennis odds – Få bästa oddsen på tennis

Tips för betting och de bästa tennisoddsen!

Om du är en person som är intresserad av spel och betting när det kommer till oddsen i tennis så har du kommit helt rätt! Vi sammanställer massvis med odds och ger tips på betting inom flertalet sporter. Här hittar du exempelvis oddsjämförelser mellan de största spelsidorna enkelt och smidigt på en och samma plattform. Detta gör att du slipper fokusera på jämförelsen och istället kan fokusera på spelet.

Hos oss på BraOdds, hittar du oddsjämförelser inom en mängd olika sporter som exempelvis fotboll, tennis och hockey. Vi jämför oddset från de största spelsidorna och sammanställer detta enkelt och smidigt här

Vilka event inom tennis väljer svenskar att spela på?

Tennis är en sport med väldigt intensiva matcher där individuella prestationer är nyckeln till framgång. Det är därför tennis är en väldigt populär publiksport. Även om publiksiffrorna inom tennis kan variera en aning så finns det mer eller mindre ett antal event som svenskar tenderar att göra sin betting på.

Australian Open - Spelas i Melbourne i Australien och är den första av fyra turneringar inom tennis som tillhör tennisens Grand Slam. Turneringen har bytt underlag flertalet gånger under åren men nu spelas turneringen på blå Plexicushion vars snabbhet klassas som medium av International Tennis Federation (ITF).

French Open - Spelas i Paris i Frankrike och är den andra av fyra turneringar inom tennis som tillhör tennisens Grand Slam. Detta är den enda turneringen som spelas på grus och anses därför vara den mest fysiskt ansträngande av dem alla eftersom underlaget gör spelet långsammare.

Wimbledon - Spelas i London i Storbritannien och är den äldsta och mest prestigefyllda av alla turneringar inom tennis och tillhör givetvis också tennisens Grand Slam. Wimbledon har även en rad olika traditioner och regler som följs av deltagare såväl som publik. Exempelvis är det ingen reklam runt planen, om engelska kungligheter närvarar på läktarsektionen bör spelarna buga och niga, alla spelare måste bära vita kläder och det tillhör traditionen att åskådarna ser på matcherna i tennis samtidigt som de äter jordgubbar och grädde. Turneringen spelas på kort gräs och på grund av sina särskiljande traditioner och prestige har denna turnering lockat många VIP-gäster vilket också bidragit till turneringens mytomspunna lyx och glamour.

US Open - Spelas i New York i USA och är den fjärde och sista turneringen inom tennis som tillhör tennisens Grand Slam. Det är en av de äldsta turneringarna inom tennis och är den enda turneringen som applicerar tiebreaks i samtliga set av en tennismatch. Ända sedan 1978 har turneringen spelats på Pro DecoTurf, som är en variant av hardcourt, vilket bidrar till att spelet klassas som medium till medium-snabbt av ITF och friktionen blir mindre påtaglig som i sin tur leder till lägre studsar i jämförelse med mer traditionella underlag.

Är man intresserad betting och vill ha sammanställningar av oddset inför stora events inom tennis så hittar man oddsjämförelser mellan spelsidornas odds här.

Typer av betting och odds som intresserar svenskar mest

Inom tennis finns det några specifika spelformer som svenskar tenderar att välja vid sin betting och det finns även fler varianter som vi inte tar upp i denna lista. Det kan också vara så att mindre spelsidor inte erbjuder lika många alternativ när det kommer till betting som vissa större spelsidor gör. Dem typer av betting som vi valt att nämna är mest förekommande på spelsidorna vi analyserat.

Vinnare - Denna spelform är en av de vanligaste spelformerna när det kommer till betting inom tennis. Här gäller det att oddsa på den spelare man tror kommer segra i en specifik turnering.

Matchvinnare - Denna spelform baseras på att spelaren oddsar på vinnare av enskilda matcher i en turnering, i kval eller under andra typer av anordnade matcher man kan beakta för betting.

Game- och setspel - Denna typ av spelform är mer specifik än tidigare nämnda spelformer. Den går ut på att oddsa på vilken spelare som vinner individuella game eller set i en match men även på det totala antalet set som spelas under en match. En match inom tennis spelas till bästa av tre eller fem set, varav varje set innehåller minst sex game. För att vinna ett specifikt set krävs det sex vunna game med en vinstmarginal på två game. Här är det vanligt med över/under betting. I en match till tre set kan man erbjudas att anta oddset på spelet “Över 2,5 set” totalt i matchen, vilket betyder att man tror att alla set kommer spelas. Man förlorar alltså på detta oddset om en spelare vinner matchens första två set eftersom matchen då per-automatik är avgjord. 

Handicap-betting - Denna typ av spelform är också en väldigt specifik typ av betting och detta gör givetvis också att oddset trissas upp en en aning. I denna spelform oddsar man på antalet game eller set som man tror att en tennisspelare vinner samtidigt som man tar hänsyn till ett game-handicap eller ett set-handicap. Detta handicap är en hypotetisk fördel eller nackdel, beroende på hur man spelar, som en tennisspelare tilldelas. Man kan exempelvis anta oddset och spela på “Set-handicap, -1,5” på en vald spelare inom tennis. För vinna på denna typ av betting ska alltså den valda tennisspelaren vinna matchen med minst två set.

Genom betting på endast en spelform blir sällan oddset väldigt fördelaktigt. Exempelvis skulle betting på vinnaren av Australian Open inte generera ett speciellt högt odds. Därför väljer oftast de flesta svenskar att kombinera en eller flera spelformer som dubblar, tripplar eller ackumulerar oddset vilket också leder till större vinster.

Vilken spelsajt är bäst?

Det är vanligt att spelsajterna erbjuder sina spelare spelbonusar som kan vara fördelaktigt att kika närmare på. Val av spelsajt bör därför väga in eventuella bonusar som kan vara fördelaktiga för vissa spelare.

Det är sällan så att en spelsajt är bättre än någon annan utan spelsidorna erbjuder oftast väldigt snarlika bonusar. Vilka typer av odds som erbjuds på spelsidorna kan däremot variera lite. Större spelsidor erbjuder oftast mer specifika spelformer inom liveodds. Medan mindre spelsidor erbjuder färre valmöjligheter. Detta kan vara värt att ha i åtanke när man väljer spelsida.

Olika sidor erbjuder olika bra odds överlag. Detta beror på att spelsidornas analytiker gör olika bedömningar vid beräkning av oddset. Vill man alltid bli erbjuden det bästa oddset är detta definitivt något man bör ha i åtanke. Hos oss på BraOdds hittar du alla jämförelser mellan oddset på spelsidorna enkelt och smidigt, så att du kan fokusera på din betting och på tennisen

Slutorden här är helt enkelt att den bästa spelsajten har en bra balans mellan bonusar och odds. Spelsidan du väljer bör erbjuda dig det bästa oddset inom tennis samtidigt som den erbjuder alla spelformer du är intresserad av och har fördelaktiga bonusar vilket kan göra susen för din betting.

Bettingtips och hur man bäst spelar på oddset i tennis

Gör din hemläxa - För att ge sig själv de bästa förutsättningarna i sin betting är det viktigt att göra sin hemläxa. Här kan det vara viktigt att titta på faktorer som kan påverka oddset. Det kan vara viktigt att kolla på tennisspelarnas form under den senaste tiden samt väga in motstånd och vilken form motståndarna har. Detta kan ge ett bättre underlag när man värderar oddset som är en risk/reward faktor.

Håll dig uppdaterad - Oddset inom tennis är inte spikat, håll dig därför hela tiden uppdaterad på dina odds. Som tur är hjälper vi dig med detta genom att sammanställa och jämföra oddset bland spelsidorna så att du mer komfortabelt kan fokusera på din betting och på tennisen.

Ta aldrig ut en vinst i förtid - Det kan vara ödesdigert att ta ut en vinst i förskott, speciellt inom tennisen där ett game går fort, ett set springer iväg och matchen kan vändas av tennisspelarnas individuella prestationer. Därför kan det vara fördelaktigt att stänga oddset i förtid, vilket är en deal som många spelsidor idag erbjuder. Inom tennis har det hänt mirakulösa saker som från ingenstans skiftat kursen av matcher. Att nöja sig med en liten bit av kakan i förtid kan därför vara bättre än att stå tomhänt vid en slutsignal.

Kontrollera sitt spelande - Den viktigaste aspekten av dem alla är inte huruvida säker man tror sig vara med sin betting, eller om man vinner en massa pengar på oddset i tennis. Utan det viktigaste är att man hela tiden är disciplinerad och har kontroll över sitt spelande. Man får aldrig spela för pengar som man inte har råd med att förlora! 

Oddsen på tennis finns i menyn till vänster.