Basket Cykel E-sport Fotboll Golf Handboll Ishockey Motorsport Politik Schack Snooker Spelbolag Tennis Trav Övriga sporter Övriga odds Gamla odds Slots Casino

U20-VM i handboll för damer odds

Det finns ännu inga odds på U20-VM i handboll för damer 2020, men vi har redan hittat massor av odds på EM i handboll för damer 2020.

Vilka vinner U20-VM i handboll för damer 2020?

    Högsta
odds
Lägsta
odds
Odds Coming Soon
Bet365

U20-VM i handboll för damer under 2018

I handbollsvärlden så har U20 en särskild ställning. Det är ett mästerskap som arrangeras vartannat år, där tjugofyra lag från världens alla hörn deltar i ett, i bästa fall, fjorton dagar långt evenemang. Kommande mästerskap arrangeras i Ungern mellan 1:a och 14:a juli. Sovjetunionen och Ryssland har en historiskt sett unik särställning. De står nämligen för mer än hälften av samtliga guldmedaljer sedan första mästerskapet som arrangerades 1977.

När 2018 års U20-världsmästerskapet i handboll för damer inträffar så är förväntningarna stora. Som namnet antyder ligger den över åldersgränsen för deltagande vid tjugo års ålder. Förra året så blev Danmark segrare, och med tanke på Sverige och Norges vinster under 2012 och 2010 så har den senaste tiden varit väldigt framgångsrik för de skandinaviska lagen. Huruvida detta kommer att hålla i sig är däremot högst oklart.

Hård konkurrens i en sport under förändring

Gruppindelningen bjuder på fyra grupper. Där grupp A består av Island, Tyskland, Sverige och Rumänien. Grupp B motsvarar Serbien, Norge, Israel och Slovenien. I grupp C finner man Spanien, Kroatien, Ryssland och Polen. Grupp D innehåller Frankrike, Ungern, Portugal och Danmark. För Sveriges del så har laget en nuvarande stark sammansättning, vilket gör att de har stora chanser att ta sig vidare trots att motståndet kommer att vara hårt.

Denna sorts juniormästerskap ger unika möjligheter att få en inblick i hur spelare utvecklas med tiden. Man har stora chanser att göra analyser av unga spelare vars karriär i vissa fall bara har börjat. För den som gillar att följa individuella spelares utveckling är dessa mästerskap guld värda och bjuder på mycket av intresse. Damfotbolls popularitet har stigit markant den senaste tiden och har en ständigt växande publikskara. Detta är unikt i en värld där föreningssporten på många håll har drabbats hårt av nedskärningar till följd av vacklade popularitet.