Melodifestivalen 2021 Bandy Basket Cykel E-sport Fotboll Handboll Ishockey Motorsport Politik Snooker Spelbolag Tennis Trav Övriga sporter Övriga odds Gamla odds Slots Casino

Störtlopp damer Alpina VM Odds

Vem vinner störtlopp för damer i alpina VM 2021?

    Högsta
odds
Lägsta
odds
Odds Coming Soon1,001,00
Bet365
1,00

Damernas störtlopp vid VM i alpin skidsport 2019

Inför 2019 så kommer Sverige, och mer specifikt Åre, att agera värd för VM i alpin skidsport. I samarbete med Internationella skidförbundet (Fédération Internationale de Ski, eller FIS) kommer det att arrangeras ett evenemang i världsklass. De fjorton dagarna mellan 4 och 17 februari 2019 kommer att locka personer från världens alla hörn.

Gällande störtlopp så har hastigheterna och de omfattande kraven på såväl åkare som utrustning gjort att det är en av de discipliner som lockar allra flest antal åskådare. Den som tar del av ett störtlopp kommer definitivt att få uppleva det bästa som professionell skidåkning har att erbjuda. Men vad är det som kännetecknar störtlopp? Och vad är det som skiljer damernas störtlopp från herrarnas?

Störtlopp för damer utspelar sig 10 februari 2019

Vid sidan av slalom så är nog störtlopp det som de flesta förknippar med professionell alpin skidsport. Bland publiken är det en av de allra mest populära grenarna, och det råder ingen tvekan om vad störtlopp handlar om. Åkarna ska på kortast möjliga tid genomföra ett åk i en bana med extrem lutning. Störtlopp är nog den disciplin inom alpin skidåkning som är allra mest förknippad med extremt höga hastigheter. Vid sidan av Super G så är det att anse som en av skidvärldens snabbaste discipliner. Det är inte ovanligt att åkarna når hastighet som vida överstiger 120 kilometer i timmen. Tar man även i åtanke att de måste hantera banans unika förutsättningar så är det knappast en gren som lämnar mycket till slumpen. Kraven på prestationsförmåga, såväl mentalt som fysiskt är enorma.

Varje enskild åkare för bara en endaste chans, vilket gör att det är avgörande att de är bekant med banan för att de överhuvudtaget ska få en chans. Därför får åkarna möjligheten att i förväg granska banan och planera den stil och det upplägg som skapar bäst förutsättningar för vinst. Ända sedan grenen introducerades under 1936 så har det varit såväl en publikfavorit som en symbol för skidåkarnas djärvhet. Kvinnorna åker störtlopp med en fallhöjd mellan 450 och 800 meter. Vilket är jämförligt mindre än för männen.

Åkarna har, till skillnad från Super G, en möjlighet att träna inför störtloppet. Det är för att det annars vore omöjligt att kunna hantera banan i de höga hastigheter som de kommer upp i. Därför har man som åskådare en unik möjlighet att få en insikt i de individuella åkarnas förutsättningar och chanser att prestera. Den åkare som har problem med banan, eller inte kan använda hastigheten till sin fördel, kommer få väldigt svårt att säkra en plats.

Åre kommer med sin välrenommerade skidanläggning att kunna erbjuda åkarna en unik möjlighet att prestera sitt respektive personbästa. Därför bjuder 2019 års VM i alpin skidsport på riktigt goda chanser att som åskådare få uppleva det bästa inom internationell skidsport. Den som planerar att satsa på utkomsten för genom att hålla noggrann koll på störtlopp en unikt perspektiv gällande vilka åkare som kan tänkas komma att prestera bäst.

Vi sammanställer oddsen på samtliga grenar i alpina VM 2021.Denna del ansvarar inte BraOdds.com för