E-sport Fotboll Handboll Ishockey OS 2022 Politik Tennis Trav Övriga sporter Övriga odds Gamla odds Casino

Fi odds – Få bästa oddsen på Feministiskt Initiativ

Får Feministiskt Initiativ över eller under 0,40 % av rösterna vid valet 2022?

    Högsta
odds
Lägsta
odds
Över1,851,85
Under1,851,85
Betsson
1,85
1,85

Feministiskt Initiativ 2022

Trots den ringa åldern på partiet Feministiskt initiativ så kan man inte undgå att ha hört om dem som svensk medborgare. De senaste åren har de varit högst aktiva i sociala medier, och hörts i de flesta av Sveriges nyhetsmedier. Precis som namnet antyder så är en central del av deras partiplan det feministiska perspektivet – kvinnors rätt i samhället. Detta har som nämnt blivit väldigt uppmärksammat, vilket även har öppnat oddssektorn för eventuella spel. En av anledningarna till att det är så centralt kan bland annat vara resultatet ifrån riksdagsvalet 2014, där de lyckades nå upp till 3,12 procent, vilket dock inte räckte till fyraprocentsgränsen för ta plats i riksdagen. Nu är det snart dags igen.

Vad är FI?

Feministiskt Initiativ, även kallat Fi, är ett politiskt parti här i Sverige. Förkortningen brukar oftast skrivas F!, vilket kommer vara benämningen på partiet hädanefter. Partiet bildades för lite längre än 10 år sedan, år 2005 i april. Man ställde direkt upp i riksdagsvalet 2016 utan någon större succé – 0,7% av rösterna. F! omgjordes efter valet till en folkrörelse istället för parti, för att ett år senare återigen verka som politiskt parti. Denna gången via partiledaren Gudrun Schyman som meddelade att partiet återigen skulle ställa upp i riksdagsvalet, denna gången år 2010.

Riksdagsvalet 2010 var inte heller någon succé, utan man slutade upp på en lägre procentfaktor än tidigare val – 0,4% av rösterna. Trots en skakig start i de svenska riksdagsvalen så hade de en annan tur i Europaparlamentsvalen. 2009 skulle gå som det tidigare åren, utan någon större succé, men 2014 fick de hela 5,5 procent över rösterna, och blev därmed representerat för första gången i ett parlament. Detta resulterat i ett mandat, vilket innebar att F! var det första partiet någonsin med feministisk ideologi att göra detta. Avslutningsvis nådde de inte riktigt hela väggen på riksdagsvalet 2014, med endast 3,12 procent av de 4 som krävs för att få mandat.Nedanstående del ansvarar inte BraOdds.com för