E-sport Fotboll Handboll Ishockey Motorsport Poker Politik Snooker Trav Övriga sporter Övriga odds Gamla odds Casino

AfS odds – Få bästa oddsen på Alternativ för Sverige

Får Alternativ för Sverige (AfS) över eller under 0,75 % av rösterna vid valet 2022?

    Högsta
odds
Lägsta
odds
Under1,211,21
Över 0.754,004,00
Betsson
1,21
4,00

Får Alternativ för Sverige (AfS) över eller under 0,50 % av rösterna vid valet 2022?

    Högsta
odds
Lägsta
odds
Under1,501,50
Over2,402,40
Unibet
1,50
2,40

2022 är det återigen dags att bege sig in till vallokalerna för att rösta. Som vanligt har diskussionerna sakta men säkert påbörjat om hur det kommer att utspela sig – vilka partier som kommer att få ökat stöd, komma in i regeringen första gången, eller till och med åka ut. Det går att diskutera i evigheter – och vi tänkte inte göra det lättare. Det finns idag åtta invalda partier i Sveriges regering. Åtta välkända namn som, med en viss sannolikhet, fortfarande kommer att finnas med i regeringen efter valet. Precis som med allt annat finns det dock partier som strävar efter att ta sig över 4%-gränsen och därmed ta mandat i riksdagsvalet. Det finns flera partier som har försökt i flera år, men i detta fallet ska vi fokusera på ett specifikt parti.

Ett nytt högerparti

Det nya partiet har antagit namnet Alternativ för Sverige, vilket är en aningen ovanligt böjning på en partipolitisk förening. Partier lanserades så sent som den 5 mars 2018. Partiet representeras av en nationalistisk politisk ideologi, som är placerad till höger i den politiska skalan. Om man ser till punkterna i deras partiprogram, vilket man kan läsa på deras hemsida, så är det tydligt att den mest centrala är baserad på återvandring. Till skillnad ifrån de flesta högerextrema partierna i Sverige, så vill partiet ta invandringsstoppet ett steg längre. Till en början vill de införa ett omedelbart asylstopp i landet. Det extra steget de vill införa är att inleda en aktiv återvandringspolitik - där man, precis som det låter, vill låta vissa återvandra till sin ursprungsland. Det går att läsa mer om detta och resterande punkter i deras program på deras hemsida.

Partiledare för programmet är Gustav Kasselstrand, som har en tidigare historia i Sverigedemokraterna, där han till största delen var aktiv i deras ungdomsförbund, SDU. Efter ha att uteslutits ifrån partiet i april 2015 har han varit med och startat Alternativ för Sverige.

Deras chanser att ta sig in i riksdagen

Precis som vilket annat parti som helst så strävar de efter att ta plats i riksdagen, den stora skillnaden är väl att flera partier kanske har försökt i flera år, medan detta är andra gången för Alternativ för Sverige. Den stora frågan är om de kommer att ta plats i riksdagen, eller om de helt enkelt inte räcker till. Det går självklart inte att veta, men det går alltid att spekulera.

Vi sammanställer även oddsen på om Gustav Kasselstrand blir statsminister efter valet.