Amerikansk fotboll E-sport Fotboll Golf Ishockey Motorsport OS 2024 Poker Politik Snooker Tennis WWE Övriga sporter Övriga odds Gamla odds Casino

Cykel odds – Få bästa oddsen på cykelsport

Historiskt sett så är cykelsport för evigt förknippat med Frankrike. Dels då det första organiserade cykelloppet ägde rum i utkanterna av Paris i den historiska staden Saint-Cloud, men även då den årligen återkommande cykeltävlingen Tour de France, vid sidan av Giro d'Italia och Vuelta a España, utgör en viktig del av de etapplopp som sammanfattas under begreppet Grand Tour. På senare tid har odds och betting blivit en alltmer viktig del av cykeltävlingarna, och dessa dagar har man stora möjligheter att satsa pengar på ett flertal olika tävlingar inom cykelsport.

Men vad är det egentligen som kännetecknar de stora evenemangen inom cykelsport? Och vilka evenemang är det som ger bäst förutsättningar för att satsa pengar? Det är knappast någon hemlighet att de klassiska loppen fortfarande dominerar cykelsporten, men i takt med ökad popularitet så dyker det ständigt upp nya spännande

En växande sport

I cykelvärlden är det få evenemang som kan mäta sig med de tre europeiska evenemanget Giro d'Italia, Tour de France och Vuelta a España. För det är nämligen dessa som både varit mest trendsättande, och även omsätter mest pengar. Dessa är klassiska etapplopp där hastighet, tempo och uthållighet är avgörande. I Sverige finner man i viss utsträckning en motsvarighet i såväl Svenska mästerskapen i landsvägscykling som Cykelvasan och Amerikanska Tour of California, trots att de har fått långt ifrån samma uppmärksamhet.

Inom cykelsportens förgreningar hittar man även ett stort antal andra tävlingar som sträcker sig över cykelkross, BMX, cykelspeedway och mountainbike. Dessa evenemang har kommit att förknippas med både sommar-OS och ett flertal utspridda evenemang. Då såväl publikunderlaget som den mängd pengar som omsätts inte kan jämföras med Grand Tour så har dessa cykelevenemang tvingats ta baksätet till förmån för de mer lukrativa cykelhändelserna.

Evenemang med bra odds

De flesta som sysslar med odds och betting på cykelsport har valt att fokusera på just Grand Tour då det helt enkelt är där som man får bäst förutsättningar. Och de flesta övriga evenemang har ännu inte blivit tillräckligt populära för att fångas upp av några av de stora bettingsajterna. Därför är det Tour de France, Giro d'Italia och Vuelta a España som ständigt lockar flest personer med bettingambitioner.

  • Tour De France har sedan 1903 varit cykelvärldens mest renommerade tävling. Och kännetecknar än idag ett av världens mest prestigefyllda cykelevenemang.
  • Giro d’Italia inrättades 1909 och har numera arrangerats över hundra gånger. Föga överraskande så har Italien själv stått för merparten av vinsterna.
  • Vuelta a España är treenighetens nykomling och anses vara ett uttryck för cykelsportens utbredning i Spanien.

I takt med att cykelsporten växer i popularitet så kommer vi mest största sannolikhet att få allt större möjligheter för odds på cykelsport. Men än så länga får man i stor utsträckning hålla sig till klassikerna. Många misstänker att det är USA som kommer att stå för nästa våg av cykelsport, och att det då kommer vara mer extremsportorienterat. Men tills dess är det just de traditionella evenemangen som dominerar oddsvärlden.

Oddsen på cykelsport finns i menyn till vänster.