Amerikansk fotboll E-sport Fotboll Golf Handboll Ishockey Motorsport Poker Politik Rugby Union Snooker Tennis Trav Övriga sporter Övriga odds Gamla odds Casino

En guide till esport odds

Esporten blir allt populärare för varje år som går och det märks även hos spelbolagen. Idag erbjuder de flesta bettingsajter någon form av betting på esport. Det finns även de spelbolag som fokuserar helt och hållet på esport. Men vad ska du tänka på om du vill betta på esport? Och hur ska du maximera dina vinstchanser? Det kommer vi titta närmare på här!

Läs på om de olika lagen

Ju mer påläst du är om de olika lagen desto större chans har du att få in dina satsningar. Esporten är väldigt bred men några av de populäraste spelen är CS:GO, DOTA 2 och FIFA. Även League of Legends brukar ligga i toppen när de bästa esporterna rankas. Om du är nybörjare kan det vara en fördel att rikta in sig på ett spel och på nätet hittar du flertalet sajter där du kan läsa om de olika lagen och turneringar.

Det finns även flera sidor där du kan hitta bettingtips av människor som följer lagen på nära håll. Om du vill göra det på egen hand är det en god idé att börja titta på lagens senaste resultat. Det brukar säga en hel del om dagsformen och hur det ser ut för tillfället. Kolla även tidigare möten lagen emellan och se vilket lag som har en fördel.

Spela live

När du ska betta på esport kan du spela live och titta på matchen samtidigt. Då ser du hur lagen spelar och kan läsa av matchbilden. Kom ihåg att du kan lägga fler än ett bet på samma match. Du kan till exempel spela på vem som kommer vinna en viss karta och vem som kommer vinna hela matchen. Exakt vad du kan spela på beror på spelet. Genom att klicka på en specifik match ser du alla spelalternativ och dess odds. Om du väljer att spela live kommer oddsen att ändras beroende på vad som sker i matchen.

Håll dig uppdaterad

Ibland händer det att lagen gör sena ändringar i laguppställningar eller taktik. Genom att hålla dig uppdaterad på vad som händer inom en viss esport ökar du dina chanser att lägga ett kvalificerat bet. Det finns flertalet nyhetsssajter som handlar om esport där du kan läsa senaste nytt om lagen. Dessutom finns det flertalet forum där fans från hela världen samlas och diskuterar de olika lagen. Här kan du läsa dig till mycket som du sedan kan använda när du vill betta. Som du hör behöver du själv inte bli någon expert på esport, det gäller bara att veta vart du kan hitta rätt information.

Utnyttja en bettingbonus

Som sista tips är det alltid en fördel om du kan hitta en bra bettingbonus. Ibland delar spelbolag ut gratisbet som du kan använda på esport. Då kan du lägga ett lite mer vågat bet eftersom du inte har något att förlora. Tänk bara på att läsa villkoren innan du spelar så du inte mister bonusen på grund av ett missförstånd. Det brukar nämligen vara vanligt att du måste omsätta vinstbeloppet ett antal gånger innan det går att ta ut några pengar.