Oscarsgalan 2021 Big Brother 2021 Let's Dance 2021 Eurovision Song Contest 2021 Basket Cykel E-sport Fotboll Golf Ishockey Motorsport Politik Simning: EM Snooker Spelbolag Tennis Trav Övriga sporter Övriga odds Gamla odds Slots Casino

Störtlopp Alpina VM Odds

Vem vinner störtlopp för herrar i alpina VM 2021?

Betway
1,01
17,00
21,00
67,00
67,00
67,00
67,00

Herrarnas störtlopp vid VM i alpin skidsport 2021

Störtlopp behöver kanske inte någon närmare introduktion. Det är en anrik gren som har blivit populär även utanför skidsportens gränser. Benämningen på disciplinen förklarar i stor uträckning vad det hela handlar om. Åkarna genomför loppet genom att, helt enkelt, störta ned. Det är inte ovanligt att åkare når hastigheter som överstiger hela 120 kilometer i timmen, vilket gör att de i princip åker lika fort som en genomsnittsbil på en svensk motorväg.

Den höga hastigheten, omfattande kraven på förberedelser och oväntade utkomster har gjort att störtlopp är den gren som, vid sidan av Super G, drar flest antal åskådare. Med störtlopp är man garanterad att få uppleva skidåkning på unikt hög nivå. Det finns helt enkelt ingen möjlighet att delta om man inte tillhör den absoluta eliten.

Förväntningarna kommer att vara höga när herrarnas störtlopp äger rum 14 februari 2021. Med en lutning som vanligtvis är runt 27 procent så är det knappast konstigt att hastigheterna blir hisnande. Åkarna får bara en chans att prestera, vilket innebär att de måste kunna hantera precis alla motstånd. Oavsett om de är fysiska eller har att göra med de oberäkneliga väderförutsättningarna på tävlingsdagen.

Turligt nog har åkarna möjlighet att träna inför störtloppet. De som är närvarande på plats i Cortina d'Ampezzo kan därför få en unik inblick i vad som krävs, genom att noggrant följa åkarnas träningspass. Vad som kännetecknar störtloppet är att det helt och hållet är en tävlingsgren. Klassisk slalom har sedan urminnes tider varit ett praktiskt sätt att begränsa hastigheten när man tar sig ned för ett sluttande plan med skidor. I störtlopp är det tvärt om. Här använder åkarna hastigheten till sin fördel. Ända sedan 1936 har det, vid sidan av den mer samtida disciplinen Super G, varit en av de mest krävande och riskfyllda skidåkningsdisciplinerna.

Det sägs att det är avgörande för åkarna att helt enkelt känna banan. Då den höga hastigheten inte lämnar allt för mycket utrymme åt spontanjustering, är det viktigt att i förväg prognostisera åket. Detta är även anledningen till varför åkarna för ett flertal tillfällen att öva och på så sätt justera sitt åkande för det slutgiltiga loppet. Något som illustrerar intensiteten i störtlopp är 2013 års hastighetsrekord, där Johan Clarey lyckades nå otroliga 161,9 kilometer i timmen. Inget visat bättre på hur krävande och farligt störtlopp faktiskt är.

Med de perfekta förutsättningar som Cortina d'Ampezzo har att bjuda på finns det mycket att se fram emot under 2021 års VM i alpin skidsport. Man har mycket att vinna på att noggrant följa utvecklingen kring de åkare som kommer att delta. Planerar man att spekulera i utkomsten gällande störtlopp har man även stor nytta av de träningsåk som pågår under alpina VM.

Vi sammanställer oddsen på samtliga grenar i alpina VM 2021.Denna del ansvarar inte BraOdds.com för