Backhoppning E-sport Fotboll Handboll Ishockey Politik Tennis Trav Övriga sporter Övriga odds Gamla odds Slots Casino

Handbolls-EM 2020: Förhandsfavoriterna enligt oddsen

Det nya året hinner knappt börja innan det är dags för årets första europamästerskap. Mellan den 10 och 26 januari spelas herrarnas handbolls-EM i Sverige, Norge och Österrike. Det svenska landslaget är en av förhandsfavoriterna men de saknar viktiga spelare och kommer att möta tufft motstånd.

Motståndet väntar

Sverige kommer att spela alla sina matcher på hemmaplan och spelar sitt gruppspel i Göteborg. I grupplottningen hamnade de i grupp F där de kommer att möta Polen, Schweiz och Slovenien. Sverige är favorit att vinna gruppen, men motståndet väntar. Redan i mellanspelet kan de möta det tuffaste motståndet. Om alla nationer går vidare kommer Sverige, och ett annat lag från samma grupp, att möta Norge, Danmark, Ryssland och Frankrike. Danmark är regerande världsmästare, Norge kom senast på en andraplats i VM och Frankrike kom trea. Sverige slutade på en femteplats.

Saknar två viktiga spelare

Tyvärr kommer Sverige inte att komma till EM med ett komplett landslag. Nyligen blev det känt att Hampus Wanne inte kommer att hinna återhämta sig från en operation tidigare i höstas. Även Kim Andersson kommer att saknas. Förbundskaptenen Kristjan Andresson kan däremot glädjas åt att Mattias Zachrisson, som skadades i slutet av sommaren, kommer att vara tillbaka. Hur mycket speltid han får återstår att se. I augusti opererade han sin vänstra axel, vilket är hans skjutararm, och han har inte haft någon speltid med varken landslaget eller klubblaget på flera månader.

Bettingformerna i handboll

Handboll är precis som fotboll och ishockey en omtyckt sport att betta på. Det går också att satsa på handboll med Betfair odds på flera olika sätt. Likt andra bollsporter går det att betta på fler utkomster än bara vinnare, (vem som vinner ett mästerskap/liga), matchvinnare (vem som vinner en match) och resultat (de exakta slutresultaten). I formen vinnare för EM 2020 har Danmark de bästa oddsen på 3.3. Därefter kommer Frankrike med oddset 4.0, Sverige med 5.0 och Norge med 6.0.

I handbollsbetting är handicap och över/under två av de vanligaste spelformerna. Orsaken till detta är för att det ofta blir många mål i matcherna. Över/under är en spelform som går ut på att gissa hur många mål det blir i en match. Om du tror att det kommer att göras över 45 mål, i hela matchen, vinner du om det görs 46 mål eller fler. Om du tror att det görs under 45 mål, vinner du om det blir 44 mål eller färre. I handicaps-formen spelar du på hur många mål ett lag måste vinna med för att vinna enligt spelformen. Om två ojämna lag möts kan det bättre laget behöva vinna med 10 mål för att de ska ses som vinnare. Om de vinner matchen, men med färre mål än spelaren har uppgett, vinner det andra laget enligt spelformen. I större mästerskap, t.ex. EM, VM och OS, är det även populärt att betta på specialspel, såsom vem som blir mästerskapets bästa målskytt eller vilken nation som gör flest mål.

Kommande EM kommer att bli den svenska förbundskaptenens sista. Därefter lämnar han över till Glenn Solberg. Om Sverige vinner blir det deras femte EM-guld. Det hade också varit en favorit i repris eftersom EM slutade i seger senaste Sverige arrangerade ett europamästerskap, 2002.

 

2019-12-11Denna del ansvarar inte BraOdds.com för