Melodifestivalen 2021 Bandy Basket Cykel E-sport Fotboll Handboll Ishockey Motorsport Politik Snooker Spelbolag Tennis Trav Övriga sporter Övriga odds Gamla odds Slots Casino

Slalom damer Alpina VM Odds

Vem vinner slalom för damer i alpina VM 2021?

    Högsta
odds
Lägsta
odds
Odds Coming Soon1,001,00
Bet365
1,00

Damernas slalom vid VM i alpin skidsport 2019

Även fast vi numera i viss utsträckning tar damernas slalom för given, så är det först i modern tid som damer har kunnat delta i internationella återkommande evenemang. När VM i alpin skidsport inträffar mellan 5 och 17 februari 2019 så är det däremot givet att damernas slalom får lika mycket uppmärksamhet som herrarnas. Sverige, har med otroliga atleter så som Anja Pärson och Pernilla Wiberg, kommit att sticka ut i alpin skidsport för damer.

När Internationella skidförbundet (Fédération Internationale de Ski, eller FIS), i sedvanlig anda, ordnar VM så är Åre på en och samma gång en given men oväntad plats. Det är nämligen tredje gången som Sverige är värdnation, och lika så tredje gången som Åre kommun blir platsen som det inträffar på. Med banor i världsklass, och unika naturförutsättningar, så är det knappast ett val som någon kommer att få ångra.

Slalom är en klassisk publikfavorit

Slalom för damer utspelar sig lördag 16 februari, och är vid sidan av männens slalom den disciplin som föregår avslutningsceremonin och representerar slutet på det tretton dagar långa VM. Vad som är intressant med slalom är att det inte handlar om vem som når högst hastighet eller uppvisar mest imponerande fysisk förmåga. Istället handlar slalom om att vara flexibel i sitt åkande, där den som klarar av att hela tiden justera sitt sätt att åka efter stundens unika förutsättningar även är den som har störst chans att vinna. Den som med minsta möjliga säkerhetsmarginal passerar grindarna, och fullgör åket på kortast möjliga tid, är en garanterad vinnare.

För damernas del så kommer det att totalt set finnas mellan 40 och 60 grindar, vilket är att jämföra med männens slalom där antalet grindar är fler. Sedan 2003/2004 är minsta längd för skidor i damernas slalom 155 cm. Med anor som sträcker sig till såväl militärövningar som funktionell skidåkning är slalom, vid sidan av klassisk längdskidåkning, förmodligen den gren som vi allra mest förknippar med skidor. Slalom har kommit att bli högst tekniskt, och den som felberäknar ett avstånd eller tar något för givet, blir ofta den som snabbt får se segern försvinna bortom räckhåll. Med en slalombana i världsklass så kommer Åre verkligen att locka entusiaster från världens alla hörn. Oavsett om man deltar på plats, eller hemma i soffan, så är det ingen tvekan om att det blir intressant.

Damerna åker slalom 16 februari

Med regelmässiga anor från mitten av 1930-talet har slalom mognat till en beprövad gren. Tanken är att åkaren måste passera ett antal stolpar som bildar grindar och även visar rutten. Slalom har även kommit att bli den disciplin som regelbunden avslutar alpina VM, och 2019 är inget undantag. Det finns nu fler kvinnliga atleter än någonsin tidigare, och förväntningarna på dem är väldigt höga.  Ingen är inställd på något annat än det allra bästa, och konkurrensen kommer att vara enormt hög. Den som planerar att spekulera i utkomsten gällande slalom gör bäst i att noggrant följa utvecklingen under evenemangets lopp.

Vi sammanställer oddsen på samtliga grenar i alpina VM 2021.Denna del ansvarar inte BraOdds.com för