Melodifestivalen 2021 Bandy Basket Cykel E-sport Fotboll Handboll Ishockey Motorsport Politik Snooker Spelbolag Tennis Trav Övriga sporter Övriga odds Gamla odds Slots Casino

Alpina VM odds – Få bästa oddsen på VM i alpint

Alpina VM 2021 är planerat att äga rum 9–21 februari 2021 i Cortina d'Ampezzo, Italien.

Störtlopp kännetecknas av ett en förhållandevis brant lutning, med ett snitt på ungefär 27 procent. Varje enskild åkare är ensam på banan, och får endast en chans att prestera sitt bästa. Hastigheterna uppnår ofta vad man annars bara upplever på en motorväg. Det är inte så konstigt att just störtlopp anses vara en av världens mest krävande sporter. Super G är, i jämförelse, en slags kombination av störtlopp och storslalom. Samtidigt som kravet på stora svängar begränsar hastigheten, så är det samtidigt en väldigt krävande teknisk gren. Storslalom kännetecknas av förhållandevis hög hastighet kombinerat med långa avstånd. Detta står i kontrast till klassisk slalom, som i stor utsträckning är en äkta uthållighetstävling. Lagtävling förenar många inslag i övriga grenar, och är ofta den gren som verkligen vänder på förväntningarna och gör att det oväntade ofta blir verklighet.

Långa anor men under ständig utveckling

Bakgrunden till VM i alpin skidsport finner vi i 1930-talens FIS-lopp, där länder årligen tävlat om att prestera i skidsport. Traditionellt sett så har det varit Schweiz och Österrike som stått för flest antal segrar. Det är även dessa två länder som har varit värdnation flest antal gånger. Trots detta så är det Norge och Luxemburg som stått för flesta antal vinster. Norske Kjetil André Aamodt och Marc Girardelli från Luxemburg är två ikoniska skidåkare som verkligen har tagit hem unikt många vinster.

För oss svenskar så har Ingemar Stenmark, av naturliga skäl, gjort avtryck. Han är även den svenska skidåkare som skördat störst framgångar i VM i alpin skidsport. Men vilka kan tänkas prestera inför kommande VM? Det är fortfarande för tidigt att säga.

Men hur än saker artar sig så kan man vara säker på att evenemanget kommer att bjuda på skidåkning på allra högsta nivå. Vill man se skidåkare prestera sitt bästa är det Alpina VM som gäller.Denna del ansvarar inte BraOdds.com för