Melodifestivalen 2021 Bandy Basket Cykel E-sport Fotboll Handboll Ishockey Motorsport Politik Snooker Spelbolag Tennis Trav Övriga sporter Övriga odds Gamla odds Slots Casino

Storslalom damer Alpina VM Odds

Vem vinner storslalom för damer i alpina VM 2021?

    Högsta
odds
Lägsta
odds
Odds Coming Soon1,001,00
Bet365
1,00

Damernas storslalom vid VM i alpin skidsport 2019

Storslalom för damer är numera ett givet inslag under VM i alpin skidsport. När mästerskapen utspelar sig under de tretton dagarna mellan 5 och 17 februari 2019 så är vi i det närmaste garanterade att få uppleva skidåkning i världsklass. Med hjälp av Internationella skidförbundet (Fédération Internationale de Ski, eller FIS) kommer Åre kommun att, för tredje gången i VM:s historia, tacka ansvaret som arrangör. Därmed representerar den lilla kommunen inte bara Sverige, utan även skidvärlden i stort. Tack vare högkvalitativa skidbanor och perfekta miljömässiga förutsättningar är det inga som tvekar på att det kommer bli ett fantastiskt VM. Sverige har med sin långa tradition av skidåkning verkligen visat sig vara riggade för att förvalta skidsportens arv, och samtidigt bjuda på behövlig förnyelse i en tid där atleternas prestationer hela tiden mer allt mer imponerande.

Storslalom för damer 14 februari

Vad som är talande för storslalom är att det i grund och botten är ett sorts intensifierat slalom. Allt är  justerat för att åkarna ska nå jämförligt sett högra hastighet. Med en fallhöjd som är mellan 250 och 400 metar så är det inte ovanligt att åkare når hiskeliga hastigheter. För damernas del så finns det traditionellt sett mellan 46 och 58 portar som måste hanteras med högsta möjliga precision. Den åkare som brister i rutin eller har en dålig dag får snabbt veta att storslalom inte lämnar någon pardon.

Som disciplin är storslalom väldigt tekniskt, då de höga hastigheterna gör att åkarna måste göra spontana bedömningar med minimala marginaler. Minsta feltänk kan innebära att en möjlig vinst förvandlas till en garanterad förlust. Trots en historik som härleds till praktisk skidåkning så har storslalom, och dess systergren slalom, nu blivit strikt reglerade alpina discipliner. Men värt att poängtera är att dessa anor sträcker sig ända till 1920-talet. I modern tid har vissa förändringar däremot ansetts vara nödvändiga, för att minska skaderiskerna. Ett exempel på detta är att skidlängden, sedan 2004, är 200 cm för damer. Vilket motsvarar en minskning jämfört med vad som tidigare gällde.

Oavsett så kräver storslalom väldigt många av både åkare och utrustning. Det är inte så konstigt att det anses vara en av de mer krävande skidåkningsdiscipliner som finns. Den kräver en särskild balans mellan tempo och teknik, som gör att det knappast är något för annat än rutinerade och professionella åkare. Därför har det även blivit något utav en publikfavorit. För oss svenskar har vi en unik chans att på hemmaplan ta del av fantastiskt högkvalitativ skidåkning. Den som vill spekulera på utkomsten av storslalom kan dra nytta av att åken utspelar sig relativt sent in i VM. Det finns därför mycket tid att utvärdera såväl åkare som övriga förutsättningar. Det är inte utan anledning som slalomdisciplinerna anses vara något utav kulmen på mästerskapen. Många ser därför fram emot torsdag, 14 februari, då några av världens allra bästa kvinnliga skidåkare kommer att tävla i en gren där skillnaden mellan vinst och förlust ibland är minimal.

Vi sammanställer oddsen på samtliga grenar i alpina VM 2021.Denna del ansvarar inte BraOdds.com för