Melodifestivalen 2021 Bandy Basket Cykel E-sport Fotboll Handboll Ishockey Motorsport Politik Snooker Spelbolag Tennis Trav Övriga sporter Övriga odds Gamla odds Slots Casino

Super-G damer Alpina VM Odds

Vem vinner super-G för damer i alpina VM 2021?

    Högsta
odds
Lägsta
odds
Odds Coming Soon1,001,00
Bet365
1,00

Damernas Super G vid VM i alpin skidsport 2019

Att Sverige kommer att vara värd för VM i alpin skidsport 2019 är egentligen inget unikt. Det är nämligen tredje gången som Sverige får den äran, och precis som de två tidigare gångarna så är det Åre som står för kalaset. Tack vare att de har banor av internationellt hög klass, och rätt förutsättningar med sin bergiga natur, gör att det är en given plats. Under tretton dagar mellan 5 och 17 februari 2019 så kommer vi att kunna uppleva det bästa som alpin skidsport har att erbjuda.

I samband med Internationella skidförbundet (Fédération Internationale de Ski, eller FIS), som ansvarat för VM sedan 1931, kommer Sverige att få hela världens fokus på sig. De atleter som deltar i VM kommer att vara några av världens bästa, och konkurrensen kommer att vara enorm. Därför har vi svenskar en unik chans att faktiskt befinna oss på plats under mästerskapen. Men den som föredrar att uppleva det hela på distans kommer hur som helst att få uppleva något unikt.

Damernas Super G inleder VM under 5 februari 2019

Dagen efter inledningsceremonin som inträffar 4 februari 2019 så kommer Super G för damer att vara det som inleder VM i alpin skidsport. Något som kännetecknar Super G är att åkarna inte får någon chans att åka. De har endast möjligheten att visuellt granska banan, och måste därefter prestera. Detta gör disciplinen till något unikt krävande som sätter fysisk förmåga, utrustning och samtliga sinnen på prov. Många har därför kommer att anse att Super G är det mest krävande som en professionell alpin skidåkare kan utsätta sig för.

Skidsportvärlden är i de flesta fall präglad av anor och traditioner. Super G har däremot dykt upp som en kontrast till detta, och representerar ett av de senaste tillskotten inom individuell alpin skidsport. Damernas Super G dök upp sin disciplin under 80-talet, och har snabbt blivit en äkta publikfavorit. Mycket har att göra med den höga hastighet som åkarna uppnår. Skälet till detta är att portarna är förhållande vid glest utplacerade, vilket gör att åkarna helt enkelt inte kan undvika att åka fort. Därmed ställs väldigt höga krav på skidåkarnas förmågor.

På grund av detta har disciplinen blivit nära förknippad med hög skaderisk, och en återkommande kritik har varit att skidförbunden inte gjort något för att säkerställa att åkarna inte utsätter sig för onödiga risker. Som svar på detta ökades under 2004 minsta skidlängd till 200 centimeter. Detta väckte däremot lika så viss kritik, då det resulterade i lägre hastigheter vilket en del åkare ansåg gjorde det svårare för dem att konkurrera med tidigare generationers prestationer.

Super G är en av de stora publikfavoriterna under VM, vilket förmodligen är att härleda till de höga hastigheterna och förhållandevis stora risktagandet. Men det är allt ifrån något för nybörjare. De höga kraven på utrustning gör att inte vem som helst kan hoppa in i leken. Samtliga åkare håller väldigt hög internationell nivå, och Super G sviker aldrig den som vill se fantastisk skidsport.

Vi sammanställer oddsen på samtliga grenar i alpina VM 2021.Denna del ansvarar inte BraOdds.com för