Oscarsgalan 2021 Big Brother 2021 Let's Dance 2021 Eurovision Song Contest 2021 Basket Cykel E-sport Fotboll Golf Ishockey Motorsport Politik Simning: EM Snooker Spelbolag Tennis Trav Övriga sporter Övriga odds Gamla odds Slots Casino

Super-G damer Alpina VM Odds

Vem vinner super-G för damer i alpina VM 2021?

Damernas Super G

Något som kännetecknar Super G är att åkarna inte får någon chans att åka i förväg. De har endast möjligheten att visuellt granska banan, och måste därefter prestera. Detta gör disciplinen till något unikt krävande som sätter fysisk förmåga, utrustning och samtliga sinnen på prov. Många har därför kommer att anse att Super G är det mest krävande som en professionell alpin skidåkare kan utsätta sig för.

Skidsportvärlden är i de flesta fall präglad av anor och traditioner. Super G har däremot dykt upp som en kontrast till detta, och representerar ett av de senaste tillskotten inom individuell alpin skidsport. Damernas Super G dök upp sin disciplin under 80-talet, och har snabbt blivit en äkta publikfavorit. Mycket har att göra med den höga hastighet som åkarna uppnår. Skälet till detta är att portarna är förhållande vid glest utplacerade, vilket gör att åkarna helt enkelt inte kan undvika att åka fort. Därmed ställs väldigt höga krav på skidåkarnas förmågor.

På grund av detta har disciplinen blivit nära förknippad med hög skaderisk, och en återkommande kritik har varit att skidförbunden inte gjort något för att säkerställa att åkarna inte utsätter sig för onödiga risker. Som svar på detta ökades under 2004 minsta skidlängd till 200 centimeter. Detta väckte däremot lika så viss kritik, då det resulterade i lägre hastigheter vilket en del åkare ansåg gjorde det svårare för dem att konkurrera med tidigare generationers prestationer.

Super G är en av de stora publikfavoriterna under VM, vilket förmodligen är att härleda till de höga hastigheterna och förhållandevis stora risktagandet. Men det är allt ifrån något för nybörjare. De höga kraven på utrustning gör att inte vem som helst kan hoppa in i leken. Samtliga åkare håller väldigt hög internationell nivå, och Super G sviker aldrig den som vill se fantastisk skidsport.

Vi sammanställer oddsen på samtliga grenar i alpina VM 2021.Denna del ansvarar inte BraOdds.com för