Melodifestivalen 2021 Bandy Basket Cykel E-sport Fotboll Handboll Ishockey Motorsport Politik Snooker Spelbolag Tennis Trav Övriga sporter Övriga odds Gamla odds Slots Casino

Super-G Alpina VM Odds

Vem vinner super-G för herrar i alpina VM 2021?

    Högsta
odds
Lägsta
odds
Odds Coming Soon1,001,00
Bet365
1,00

Herrarnas Super G vid VM i alpin skidsport 2019

När VM i alpin Skidsport 2019 arrangeras mellan 5 och 17 februari 2019 i Åre så är det få som kan tänka sig evenemanget utan Super G. Men det har inte alltid varit så. För det var nämligen inte förrän vid slutet av 1980-talet som Super G blev ett återkommande inslag i internationella sammanhang. Länge var disciplinen känd som superstorslalom, just för att den ansågs vara en något mer intensiv variant av storslalom och störtlopp.

Ända sedan mitten av 1920-talet så är det Internationella skidförbundet (Fédération Internationale de Ski, eller FIS) som säkerställt att detta evenemang arrangeras med tillbörlig omsorg och tradition. När det under 2018 beslutades att Sverige skulle vara värdnation, så var det egentligen ingen tvekan om att Åre skulle vara rätt plats. Denna unikt belägna skidort har länge varit en Skandinavisk favorit och har verkligen rätt förutsättningar för att genomföra alpin VM 2019.

Super G i Åre 2019

Männens Super G kommer att arrangeras under tisdag 5 februari och onsdag 6 februari 2019. Första dagen står för inspektion, medans andra dagen står för åken. Åkarna får bara en chans att visuellt bekanta sig med banan innan det är dags att prestera. Med enorma krav på teknisk förmåga, fysisk uthållighet och förmåga att göra snabba bedömningar så är Super G en unikt intensiv disciplin.

Jämfört med övriga discipliner så kännetecknas Super G av enormt höga hastigheter, och anses vara den absolut mest farliga och skadedrabbade grenen inom alpin skidsport. Så i tider då intensiva utmaningar värdesätts är det inte så konstigt att detta numera är en av de främsta publikfavoriterna under VM i alpin skidsport. Åkarna måste under extrema hastigheter göra allt de kan för att spontant hantera alla de påfrestningar som disciplinen har att bjuda på.

Både kritiserad och hyllad disciplin

Så extrem har Super G ansetts vara att det Internationella skidförbundet under många år fått kritik för att de inte gjort något för att sänka hastigheterna. Men 2004 svarade förbundet med att minska skidlängden till 205 centimeter för män, och tio år senare öka svängradien till 45 meter. Även om detta faktiskt hade effekt på att minska risken för skador, så har förändringarna kritiserats av såväl åkare som publik då samtida åkare inte har möjligheten att konkurrera på samma villkor som forna tidens legender.

Såväl fysiska, mentala och materiella krav har gjort att Super G är allt annat än en nybörjardisciplin. Det är helt enkelt svårt att såväl ha tillgång till den utrustning som krävs, och haft möjligheten att öva tillräckligt mycket för att få den nivå av skicklighet som faktiskt krävs. Därför anser många att framgång i Super G är det högsta tecknet på en åkares skicklighet.  De som befinner sig på plats i Åre är i det närmaste garanterade att få uppleva skidåkning i världsklass. Då skidåkarna tvingas hantera svängar i hastigheter som ibland till och med överstiger 100 kilometer i timmen, så är det knappast konstigt att Super G är något utöver det vanliga.

Vi sammanställer oddsen på samtliga grenar i alpina VM 2021.Denna del ansvarar inte BraOdds.com för