Basket Cykel E-sport Fotboll Golf Handboll Ishockey Motorsport Politik Schack Snooker Spelbolag Tennis Trav Övriga sporter Övriga odds Gamla odds Slots Casino

EM odds – Få bästa oddsen på EM

Vilka vinner fotbolls-EM 2021?

Fotbolls-EM 2021

Låt oss snabbt titta på Fotbolls-EM 2021 och vad det faktiskt är som gäller.

UEFA har beslutat att skjuta upp fotbolls-EM till sommaren 2021 i och med coronaviruset. När kommer det då att äga rum nästa år?

Efter överenskommelse om att skjuta upp fotbolls-EM 2021 att äga rum mellan 11 juni och 11 juli nästa sommar.

11 juni 2021 är en fredag, medan 11 juli, som är dagen som finalen kommer att äga rum, sker på en söndag.

Inför detta beslut om att skjuta upp turneringen till nästa år var det inte en förening, liga eller klubb som invände mot UEFA:s förslag att skjuta upp det, och beslutet fattades efter cirka 80 minuters konferenssamtal med 55 föreningar, samt klubb associeringar.

UEFA:s beslut fattades mycket kvickt, utan någon som helst tvekan. Till skillnad från OS som planeras äga rum i Japan men som många anses bör ställas in omgående.

Datumen har redan godkänts enhälligt av FIFA-rådet och ingår i 2021-kalendern.

Var kommer Euro 2021 att arrangeras?

Ingenting har ändrat sig från planen om hur det skulle ha spelats som i år, 2020: utan charmen finns kvar där, nämligen symmetrin att fotbolls-EM 2021 kommer äga rum mellan 12 juni och 12 juli över 12 arenor. I nuläget verkar det som om UEFA inte har några planer på att ändra identiteten hos de 12 värdarna.

Uefa-presidenten Ceferin har till och med gått ut och sagt att planen är att spela på samma platser, samma städer, samma arenor som spikats sedan tidigare. Skulle dock det bli alltför komplicerat, så kan arrangemanget lika gärna göra justeringar vad gäller arenor. Men planen är att allt förblir detsamma.

Kommer Wembley fortfarande vara värd för finalen?

Ja. Wembley kommer att värd för alla sju matcher nästa sommar, inklusive både semifinaler och finalen.

När kommer kvalen att spelas?

Troligtvis kommer dessa att äga rum nu under sommaren 2020.

Dock så reserverar sig UEFA att se över situationen världen över pga coronaviruset och om det inte har skett någon betydande bättring av världsläget så kan vi nog räkna med ytterligare framflyttningar av dessa kvalmatcher.

Hur ser det ut för Sverige?

Sverige kommer att spela i Grupp E i städerna Bilbao och Dublin. Motståndare blir Spanien, Polen och Vinnare i Playoff B (Bosnien, Irland, Nordirland eller Slovakien).

Sveriges spelschema ser ut som följer:

Bilbao

Måndag 15 juni: Spanien-Sverige

 

Dublin

Lördag 19 juni: Sverige-Vinnare i Playoff B

Onsdag 24 juni: Sverige-Polen

 

Och vad händer med fotbolls-EM för damer?

UEFA har gått ut och sagt att beslut om datum för andra UEFA händelser, oavsett om klubb eller landslag för män eller kvinnor, kommer att fattas och meddelas i sinom tid.

 

Vad betyder detta för fotboll i landet, som Allsvenskan?

Euro 2020 skulle börja den 12 juni. I och med uppskjutning av fotbolls-EM för i år har fotbollsmyndigheterna också gått med på att flytta andra ligor runt om i världen.

Samordning innebär att klubbar och ligor i Europa kommer att ha så lite störningar som möjligt i tillgänglighet av deras spelare, enligt UEFAS president.

Vad ska de som har biljett till fotbolls-EM 2020 göra?

UEFA har försäkrat befintliga biljettköpare att om de inte kan delta i 2021 kommer de att få full återbetalning av sina biljetter. Detta är så klart betryggande att höra för de som lagt dessa pengar på biljetter.