Cykel E-sport Fotboll Friidrott: VM 2022 Golf Handboll Ishockey Motorsport Poker Politik Snooker Trav Övriga sporter Övriga odds Gamla odds Casino

Kvalet till EM 2020 är igång

Kvalet till EM 2020 är igång, och fem matcher är hittills spelade. Sverige har tre segrar (Rumänien, Malta och Färöarna), två oavgjorda (Norge), och en förlust mot Spanien. Som det ser ut så kämpar Sverige för att nå andraplatsen i gruppen bakom Spanien.

Återstående matcher i EM-Kvalet

Under hösten 2019 spelas resterande matcher, närmast spelar Sverige mot Malta nere i medelhavet. Denna match kan tyckas enkel, men som alltid så ska det levereras när det behövs. För att få full översikt över matcherna i Fotbolls-EM är TVmatchen det bästa alternativet.

Sverige - Norge 8/9 (Slutresultat: 1-1)

En läskig match för Sverige. De norska spelarna tänder alltid till lite extra för att sätta dit just Sverige. Bland de norska spelarna finns tex Martin Ödegaard som gör succé i den spanska ligan. Ödegaard spelar i samma lag, Real Sociedad, som den svenska supertalangen Alexander Isak. I övrigt så har norrmännen få spelare med lika stor internationell rutin som det svenska spelarna. Självklart finns det många norska spelare ute i Europa. Som förväntat var detta en ganska tillknäppt match där Norge överraskande tog ledning precis innan halvtidsvilan efter slarvigt passningsspel i backlinjen av den svenska kaptenen Andreas Granqvist. Norrmännen högg direkt och tidigare nämnda Martin Ödegaard spelade smart fram Stefan Johansen som enkelt kunde skjuta in 1-0. Den norska förbundskaptenen, Lars Lagerbäck, känner väl till det svenska spelet och var faktiskt medhjälpare till Janne Andersson under hans första tid som svensk förbundskapten och detta kunde märkas tydligt i spelet där Norge i princip hela tiden låg rätt i positionerna och spelade mestadels på kontringsspel på den snabba och starka norska forwarden Joshua King. I mitten på andra halvleken höjde Sverige tempot något och lyckades skapa ett par fina chanser, till slut kunde inte Norge hålla emot längre och efter ett väldigt fint anfall avslutade Emil Forsberg med ett välplacerat skott precis vid den vänstra stolpen och 1-1 var ett faktum. Efter 1-1-målet tappade dock Sverige momentum och det var Norge som skapade mest i slutet på matchen. Med tanke på matchbilden så var oavgjort ett rättvist resultat och Sverige behåller andraplatsen i gruppen inför de avslutande matcherna. Två vinster i de sista tre matcherna bör räcka för att Sverige ska ta en plats i nästa års EM-slutspel.

Malta - Sverige 12/10 2019

Mot Malta på bortaplan så bör Sverige vinna enkelt. Medelhavsön med betydligt färre professionella spelare än Sverige kommer att kämpa för att försöka rubba svenskarna. På Malta bor det enligt vissa uppgifter upp emot 10.000 svenskar, och får man dessa att komma på matchen så kan det faktiskt bli lite som hemmaplan för svenskarna. U-21 landslaget var på Malta i fjol, och då var det många svenskar i publiken.

Sverige - Spanien 15/10 2019

En match som Sverige inte behöver vinna om de andra matcherna går som förväntat. Alla vet dock att Sverige i sina bästa stunder kan skapa problem även för de bästa lagen i världen. Spanien är favoriter, men ett oavgjort resultat är ingen omöjlighet. Det som kan tala för Sverige är att matchen spelas i Sverige med en stor svensk publik. Har det gått bra mot Malta och de svenska spelarna har gott självförtroende så kan Sverige absolut vara med och kriga om vinst i denna match.

Rumänien - Sverige 15/11 2019

Den andra riktiga nyckelmatchen under hösten. Det kan vara så att andraplatsen i gruppen står mellan Rumänien och Sverige inför denna match. Rumänien har ett ungt lag som är hungriga på framgång, men Sverige får ändå stå som viss favorit i denna match. Rumänien är starka på hemmaplan och Sverige kommer behöva ta poäng i denna match. I sista omgången möter Rumänien den troliga gruppsegraren Spanien på bortaplan, vilket kommer bli tufft för dem.

Sverige - Färöarna 18/11 2019

Här ska det vara svensk seger. Det finns egentligen ingenting som talar mot Sverige, Eventuellt skulle det kunna vara så att Sverige ligger på lika poäng som något annat lag och behöver göra många mål i denna match. Det ska man klara och ta EM-platsen.