Fotboll OS i Tokyo Politik Tennis Övriga sporter Övriga odds Gamla odds Slots Casino

Mot alla odds: fotbollens mest häpnadsväckande händelser

 

Oddsen för Leicester att vinna ligan var 5000/1. Källa: Pixabay

De flesta åren ser många av fotbollens mästerskap och ligor ganska lika ut – samma topp-5-lag spelar om titeln, och trots att samma lag sällan vinner två gånger på raken så blir man sällan förvånad över slutresultatet. Men då och då händer det. Ett otippat lag kommer från ingenstans och tar hem guldet, och även motsupportrarna har hjärta att gratulera. I den här artikeln tar vi en titt på några av de största och mest otippade vinster i fotbollens moderna historia, samt fastställer hur mycket oddsen egentligen låg emot dem.

När Grekland tog EM-guld

Året var 2004. Portugal var hemmanation. Den tyska förbundskaptenen Otto Rehagel var det strategiska geniet bakom det försvarssinriktade (och ofta rätt trista) spel som Grekland gång på gång överraskade och överrumplade sina på papperet starkare motståndare. Först skrällde man mot Frankrike i kvartsfinalen, och när laget med mycket få insläppta mål och relativt få mål gjorde på något sätt kom till finalen, trodde ingen att de skulle kunna vinna mot hemmanationen Portugal, som dessutom hade Ronaldo i spetsen. Men efter ett nickmål från Charisteas blev det panik inom portugisiska laget, men inga av deras anfall gav resultat. När slutsignalen ljöd var det fest i Grekland, och hade man spelat på dem som vinnare i början av mästerskapet hade man vunnit över hundra gånger pengarna!

Nordkorea mot Italien

När italienarna återvände hem redan efter gruppspelet i VM 1966 möttes de av fans som kastade ruttna tomater på dem. Varför? När allt de behövde göra var att säkra ett kryss mot pyttenationen Nordkorea, som aldrig tidigare deltagit i ett mästerskap, förlorade de med 1-0. Förlusten rankas som en av de mest häpnadsväckande genom tiderna.

 

Japan gick långt förra VM. Källa: Pixabay

2022 års VM-bubblare?

Det känns som det var ett tag sedan något stort hände på den internationella scenen, och VM 2022 kan vara året då något sker. Förra VM skrällde Japan stort och var nära att slå ut Belgien, som tillslut hamnade på tredje plats. Kanske kan de gå ännu längre nästa gång? Redan nu kan man satsa på sin bubblare, och tror man att Japan vinner VM 2022 kan man satsa på det för 151 gånger insatsen hos Unibet. Samma odds har även Sverige – kanske vi äntligen kan få vittna ett blågult VM-guld? Satsar man istället på lag som Frankrike eller Spanien är det åtta gånger insatsen – vilket i och för sig är ganska högt och kommer säkerligen minskas allteftersom mästerskapet närmar sig.

Leicester City

Premier League är en annan liga som ofta handlar om sex lag: Man City, Man United, Arsenal, Chelsea, Liverpool och Tottenham. I år vann Man City en så kallad treble, där de tog hem alla tre inhemska titlarna. Men 2016 blev det inte så. Då var det Leicester Citys tur att ta hem ligatiteln efter de spelat lika mot Tottenham, med endast två matcher kvar att spela. Under säsongen förlorade de endast tre matcher, men det var ingen som trodde att de skulle kunnat vinna – det fanns odds för 5,000/1 innan ligan drog igång!Denna del ansvarar inte BraOdds.com för