Melodifestivalen 2021 Bandy Basket Cykel E-sport Fotboll Handboll Ishockey Motorsport Politik Skidskytte: VM 2021 Snooker Spelbolag Tennis Trav Övriga sporter Övriga odds Gamla odds Slots Casino

Nästa tränare i Islands landslag

Nästa tränare i Islands landslag

Nästa tränare i Islands landslag efter Erik Hamrén

    Högsta
odds
Lägsta
odds
No Odds Right Now
Unibet

Erik Hamrén – f.d. tränare och förbundskapten i isländska herrlandslaget

När svenske Erik Hamrén under 2018 utnämndes till förbundskapten för isländska herrlandslaget i fotboll så var det intressant nog en tydlig bekräftelse på att Island helt enkelt gillar svenska tränare. Men förmodligen blev det hela en snopen upplevelse för islänningarna, då resultatet blev vad många har beskrivit som en mardrömsstart. Förluster staplades på hög, ett stort antal spelare präglades av skador och många var osäkra på om Island skulle nå några som helst framgångar. Turligt nog så har det hela i viss utsträckning vänt, men Hamrén har fortfarande en lång väg att gå. Men hur började hans karriär inom fotboll? Och var kan hans karriär tänkas vara på väg?

Hans bana inom fotbollen inleddes som spelare då han mellan 1974 och 1980 var aktiv i klubbarna Ljusdals Idrottsförening (Ljusdals IF) och Stockviks Fotbollsförening (Stockviks FF). Sedan 1981 har han däremot haft en stadig ström av tränarjobb, och sjösatte 2004 sin internationella karriär som tränare för danska Aalborg Boldspilklub (Aalborg BK). Hamrén har genom åren fått ett rykte om att vara strategisk med ibland lite för stor fokus på att uppnå offensivt spel. De senaste tiden har han däremot strävat efter mer balans mellan det defensiva och offensiva.

Enligt honom själv så bottnar mycket av hans filosofi som tränare i att han helt enkelt själv föredrar den offensiva fotbollen. Med stor fokus på resultat har han gjort sig känd som en oerhört driven och målmedveten tränare som inte drar sig för att ta de svåra besluten. Detta har förmodligen varit en bidragande orsak till att han aldrig riktigt fått ställningen som en folkfavorit. Trots detta är han definitivt en av de mest välkända svenska fotbollsprofilerna. Enligt honom själv så har han ibland tangerat till överansträngning och har periodvis behövt fokusera på sig själv. Trots detta har han av spelare alltid ansetts vara ett stabilt inslag i fotbollsvärlden.

Sett till hans historik så har det offensiva och småaggressiva upplägget gått som en röd tråd genom hans karriär. Och har under långa perioder verkligen gynnat de lag som han varit tränare för. Snabbt och tekniskt spel där spelarna själv skapar möjligheter har varit en given nyckel till framgång. Men då han som tränare i stor utsträckning lägger upp den sorts spel som han själv vill se så har det hänt att hans egna önskemål krockat med individuella spelare och lags kollektiva förmågor.

Framtida valmöjligheter – Pengar är inte allt

På senare tid har Hamrén varit tydlig med att poängtera att hans karriärval numera inte drivs av pengar. Utan mer av vad som är intressanta åtaganden. Kanske ligger detta bakom hans val att skriva kontrakt med Island. Men detta gör det även väldigt svårt i att spekulera vad hans nästa position kan tänkas bli. Han har definitivt inte tränarkarriären bakom sig, utan har många möjligheter att fortsätta i flera år till. Vem som efterträder honom i Island är däremot oklart. Som väldigt profilerad tränare blir det hur som helst svårt för en efterträdare att fylla hans skor.

Hamréns kontrakt med Island går ut efter landslagssamlingen i november 2020, och det kommer inte att förnyas.Denna del ansvarar inte BraOdds.com för