Eurovision Song Contest 2021 Big Brother 2021 Let's Dance 2021 Cykel E-sport Fotboll Golf Ishockey Politik Simning: EM Sommar-OS Spelbolag Tennis Trav Övriga sporter Övriga odds Gamla odds Slots Casino

Nästa tränare i Örebro SK

Örebro SK är ett av de lag i Allsvenskan som har haft relativ stabilitet när det gäller tränarpositionen. Ofta har man valt tränare med tidigare bakgrund i klubben. Ett tydligt exempel på detta är ÖSK-profilen Sven ”Dala” Dahlkvist som ledde laget under 6 år på nittiotalet. Andra kända tränare som haft tränarrollen i Örebro är Rolf Zetterlund(1987-92) och Stuart Baxter (1985).

Under senare tid har coachades Örebro av Alexander Axén från 2014 fram till augusti 2017. Man valde efter avslutat treårskontrakt inte att förlänga kontraktet med den unga tränaren med meriter från lokallaget Rynninge. Ny tränare blev Axel Kjäll som blir ytterligare en i listan av ÖSK-tränare med lokalanknytning.

Kjäll som är född 81 hade en spelarkarriär som delvis utspelade sig i ÖSK och har under en längre tid arbetat som assisterande tränare både under Axén och tidigare tränaren Per-Ola Ljung. Han ersatte Axén direkt under slutet av 2017:s säsong. Under Kjälls första hela säsong har ÖSK haft ett mediokert år där man slutar i nedre halvan av tabellen dock utan att vara riktigt nära att flyttas ner.

ÖSK - Ett anrikt allsvenskt lag

Örebro SK är ett av allsvenskans klassiska lag som 2018 firade 110 årsjubileum. Med hela 41 säsonger spelade har ÖSK den tvivelaktiga äran att vara det lag som spelat flest säsonger allsvenskan utan att ta en titel. Under nittiotalets första hälft sågs dock ÖSK som ett av de starkaste lagen i serien och den största framgången kom med en andraplats 1994. Numera huserar laget allt som oftast i mitten av tabellen även om man lyckades knipa en tredjeplats 2010. Klubben var nere och vände i superettan säsongen 2013 men ända sedan återkomsten 2014 har man varit ett stabilt mittenlag som dock saknar det lilla extra som krävs för att nå toppen.

Kandidater till att ta över som tränare i ÖSK

Ambitionen med att anställa Kjäll var att ha en ung, hungrig tränare med god kompetens. Tillsammans med honom är siktet ställt mot att utveckla ÖSK:s spelartrupp så att laget kan etablera sig högre upp i tabellen och vara med och slåss om att delta i internationella kupper. Man är i full fart med att bygga ett lag för framtiden som kan uppnå denna vision och 2019 spås många nytillskott synas i svartvit uniform på Behrn Arena.

På grund av denna vision och Kjälls starka anknytning till klubben är det rimligt att tro att han kommer sitta tryggt på tränarjobbet under 2019 och mycket möjligt även ytterligare någon säsong. Om lagbyggandet skulle misslyckas är det dock inte otroligt att man börjar se sig om efter en ny tränare. Därför finns det för närvarande på sidor där man kan spela på fotbollinga odds tillgängliga för vem som blir nästa tränare i Örebro.

Ska man våga sig på en kvalificerad gissning redan nu är det alltid en god idé att titta på de som redan idag har en roll bakom Kjäll som assisterande tränare samt de spelare som slutat eller snart ska sluta och har tränarambitioner. Även tränare för mindre lokala klubbar som överpresterat brukar finnas på klubbens radar.

    Högsta
odds
Lägsta
odds
Inga Odds Just Nu1,001,00
Betsson
1,00


Denna del ansvarar inte BraOdds.com för