Cykel E-sport Fotboll Friidrott: VM 2022 Golf Handboll Ishockey Motorsport Poker Politik Snooker Trav Övriga sporter Övriga odds Gamla odds Casino

Så känns Sveriges form inför EM 2021

EM är på gång - och detta året är alla lag extra taggade. Sverige har lottats in i grupp E, tillsammans med Slovakien, Polen och Spanien. Alla Sveriges gruppspelsmatcher i grupp E kommer spelas i St Petersburg, Ryssland, samt Sevilla, Spanien. Den första matchen går av stapeln den 14 juni i Sevilla och motståndet kommer då Spanien stå för. Därefter väntar en tur till St Petersburg för det svenska laget där de två sista gruppspelsmatcherna kommer spelas. Om du tänkt tippa EM 2021 gratis får du en hel del matnyttig info nu.

Alla Sveriges matcher i grupp E

  • Måndag den 14 juni kl. 21.00. Spanien-Sverige (Sevilla)
  • Fredag 18 juni kl. 15.00. Sverige-Slovakien (St Petersburg)
  • Onsdag 23 juni kl. 18.99. Sverige-Polen (St Petersburg)

Den svenska EM-formen 2021

Sverige har i skrivande stund spelat en av två träningsmatcher innan gruppspelet i grupp E drar igång. I den första matchen stod Finland för motståndet och matchen vanns av Sverige med 2-0. Denna match provades en hel del olika formationer ut på spelplanen och det ska bli spännande att se hur kvällens match mot Armenien kommer gå. Bland annat har många ögonbryn höjts över att Alexander Isak tillsammans med Dejan Kulusevski kommer starta på topp - en plats som under träningsmatchen mot Finland innehades av Robin Quaison och Marcus Berg.

Träningsmatcherna kan ofta ge en god indikation på hur de olika lagens form ser ut, men samtidigt är det värt att komma ihåg att många lagledare använder träningsmatcherna till att experimentera med olika laguppställningar och spelarkombinationer för att försöka ta fram den ultimata laguppställningen. Det innebär att ett lag som spelat sämre än förväntat ofta kan vara starkare när gruppspelet drar igång. Sverige har dock haft en fin inledning på sina träningsmatcher med en relativt säker vinst, trots många rotationer och förändringar i laguppställningen.

Vidare till åttondelsfinal?

Att Sverige går vidare till åttondelsfinal tror vi stenhårt på. Spanien kommer vara det största motståndet när det gäller en gruppvinst, men samtidigt är det värt att komma ihåg att Sverige spelade en match 1-1 mot Spanien under kvalet, även om de förlorade den andra. Vi har sett många gånger förut att favoritlag kan förlora när pressen är hög, och det spanska laget vet på förhand att Sverige kommer bjuda på ett hårt motstånd samtidigt som förväntningarna från hemmapubliken kommer vara mycket höga. Det kan därmed bli en riktigt spännande match.

Mot Polen och mot Slovakien har vi höga förväntningar på vinst. Även om kvalet var i 2019 visade laget en god form redan då, med många vinster och endast en förlust och tre oavgjorda. Två av de oavgjorda matcherna spelades mot Norge, medan både den sista oavgjorda, såväl som förlusten spelades mot Spanien.

Höga odds för längre än åttondel

Om man ser på hur bettingbolagens odds ligger är det ganska många som tror att Sverige tar sig till en åttondelsfinal. Däremot är oddsen avsevärt högre när när kommer till kvarten. Den som tror att Sverige kommer ta sig förbi åttondelen kan därför få riktigt fin utdelning på sina spel om man väljer att betta nu.