Cykel E-sport Fotboll Friidrott: VM 2022 Golf Handboll Ishockey Motorsport Poker Politik Snooker Trav Övriga sporter Övriga odds Gamla odds Casino

Slutklämmen på svensk seriefotboll

Nu är det inte mycket kvar på den svenska fotbollssäsongen. Allsvenskan som Superettan och de andra divisionerna börjar att lida mot sina slut och det ser ut som att vi kommer att ha flera ny-gamla mästare. I Allsvenskan är det AIK som har dominerat och det ska mycket till för att de inte ska ta SM-guldet. I Superettan är kampen om förstaplatsen hård och den står mellan Helsingborg och Falkenberg. 

Superettan: HIF vs Falkenberg

Kampen om första- och andraplatsen har under hela säsongen stått mellan Falkenberg och HIF. Poängställningen har varit så jämn att de varannan match har turats om att inneha förstaplatsen. Nu verkar det däremot som att HIF drar ifrån och de leder just nu med 3 poäng. I det senaste mötet mellan de två lagen vann Skånelaget med 1-0. Klubben, som har haft ett turbulent år utanför planen, har hela tiden haft fokus på att ta sig till Allsvenskan, efter att ha varit borta i två säsonger. Oavsett hur det går i de kommande matcherna är en uppflyttning oundviklig, frågan är bara om de kommer att stå som seriesegrare. Oddsen har varit på deras sida under hela året och etablerade bettingsajter och spelbolag som mr green co har haft dem som förhandsfavoriter med oddsen 1,28 - medan oddsen för Falkenberg är uppe på 3,50. Sist i tabellen ligger Gefle och BoIS, som båda har vunnit fem matcher, förlorat 15 och spelat sex oavgjorda. 

 

("2010-11-07" (CC BY 2.0) av Giåm.)

Nya svenska mästare 

Malmö FF:s dominans verkar vara över. I alla fall för i år. Istället är det AIK som har varit de förhandstippade vinnarna och det ser nu ut att bli verklighet. Med en åttapoängsledning framför Hammarby är de på väg mot sin tolfte titel som svenska mästare. Det verkar även som att de är på väg mot ett nytt poängrekord. Rekordet är från 2010, då MFF vann ligan med 67 poäng. AIK behöver nu vinna minst fyra matcher för att slå det. Men man ska aldrig säga aldrig, och enligt tabellställningen kan lagen på plats 2 till 6 fortfarande plocka ned AIK – förutsatt att Stockholmslaget förlorar alla sina kommande matcher. 

 

("Soccer ball" (CC BY 2.0) av shawnzrossi.)

Omkastningar i Allsvenskan

Generellt sett har kampen om SM-guldet i herrfotboll ofta stått mellan samma klubbar. Men i år har det varit annorlunda. Malmö FF hade en riktigt dålig start på säsongen och med 23 ligasegrar i bagaget var det många som undrade vad som hände. Laget lyckades däremot efter ett tränarbyte att ta sig uppåt i tabellen och det kämpar nu för att komma in på topp 3. Men laget som har krisat mest i år är IFK Göteborg, och om de inte spelar sina kort rätt i kommande matcher riskerar de att åka ned till Superettan. Laget ligger i skrivande stund på en 12:e plats, två placeringar över kvalgränsen, men poängskillnaden är inte stor. De har inte vunnit en enda match på 7 omgångar och det går inte att förneka att det finns en oro i klubben, som nyligen sparkade sin sportchef. Med bara fem omgångar kvar är det fortfarande mycket som kan hända både i toppen och i botten.