Amerikansk fotboll E-sport Fotboll Friidrott: VM 2023 Golf Ishockey Motorsport Poker Politik Snooker Tennis Trav Övriga sporter Övriga odds Gamla odds Casino

Odds riksdagsvalet – Spela på valet 2022

Nästa Riksdagsval i Sverige: Parti som får högst procent av rösterna

Unibet
1,01
7,50
15,00
251,00
251,00
751,00
1001,00
1001,00

Odds riksdagsvalet

Spela på valet 2022 med vår smarta oddsdata. Vi märker ut var oddsen är som högst respektive lägst och maximerar dina chanser att få ut det mesta av dina pengar när du bettar. Vem går vinnande ur januariöverenskommelsen? Är blockpolitiken ett minne blott? Läs mer om odds riksdagsvalet här!

Spela på valet

Sitter du också med näsan i nyheterna och bevakar partiledardebatter, Almedalen och de politiska kommentatorernas spekulationer? Eller är du den som spelar på iskall intuition och ser mediebruset som störande för din egen analys? Oavsett vilken typ av spelare du är, har du något att hämta här på BraOdds.com. Vi samlar bettingbolagens odds riksdagsvalet för att göra det enklare för dig att spela där vinsten blir som störst.

Att spela på politik är bland det svåraste du kan göra när du bettar. Här finns utrymme för plötsliga svängningar i opinionen, politiska skandaler som uppdagas i sista sekunden eller en utrikespolitisk händelse som skapar nya spelregler. Har du is i magen? Påverka din utdelning och betta där oddsen är som högst med oss på BraOdds.com.

Spela på valet 2022

Sverige har sedan länge präglats av en befäst blockpolitik. Vänsterblocket, eller “de rödgröna” har letts av Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet. De borgerliga blocket, eller Alliansen, bestod av Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet och Kristdemokraterna. Sverigedemokraterna har haft ambitionen att röra sig mellan blocken för att placera sig som vågmästare. Hur mår egentligen blockpolitiken i Sverige idag?

Som det ser ut nu är odds riksdagsvalet i favör för Socialdemokraterna, men läget kan komma att ändras. Är du den som lyckas förutspå väljarnas röster redan nu?

Slut på blockpolitiken?

Är blockpolitiken i Sverige på väg att nå sitt slut? Många menar att valet 2018 och januariöverenskommelsen satte “sista spiken i kistan” för blockpolitiken i Sverige. Partier som traditionellt befann sig i Alliansen eller i det rödgröna blocket började samarbeta och överge sina block. Liberalerna och Centerpartiet stöttade Stefan Löfvens regering och lämnade Vänsterpartiet i kylan. Många experter menar att vi även i fortsättningen kommer få se nya konstellationer och uppgörelser som vi aldrig tidigare hade trott varit möjliga. Att spela på valet 2022 har aldrig varit mer av en nagelbitare.

Kan du förutspå de politiska händelserna? Placera ditt spel där oddsen ger som störst utdelning när du väl vinner. Att spela på valet 2022 har aldrig varit roligare!

  • Vår tjänst är gratis och vi listar bara spelbolag som har godkänd spellicens.

Prognos för odds riksdagsvalet 2022

Det intressanta för den som tänker spela på valet 2022 är förstås att veta vem som för högst procent av rösterna. Därför är det mest intressant att luska i vilket parti som går vinnande ur januariöverenskommelsen. Även om Socialdemokraterna har brett stöd i befolkningen menar många experter att överenskommelsen har påverkat andra uppstickare i politiken. Odds riksdagsvalet kommer skapas i sviterna av coronapandemin, januariöverenskommelsen och den svenska inrikespolitiken.

Vem får bilda regering odds

Att Löfven lyckades bilda regering 2018 kan betraktas som ett tecken på styrka. Därmed kan Socialdemokraterna gå vinnande ur krisen. Oavsett om regeringen håller mandatperioden ut eller om det blir nyval har Socialdemokraterna goda chanser att förbli det största partiet. Även om Socialdemokraterna har tappat väljarstöd sedan 2006 är avståndet till det andra och tredje starkaste partiet, Moderaterna respektive Sverigedemokraterna, stort.

Socialdemokraterna betraktas fortfarande av allmänheten som vinnare och kan därför tänkas få fler röster i nästa val. Enligt samma logik förväntas Moderaterna tappa stöd. Sverigedemokraterna kan mycket väl komma att tävla med Moderaterna om andraplatsen. Så som det ser ut idag kommer varken Moderaterna eller Sverigedemokraterna att på allvar kunna utmana Socialdemokraterna som det största partiet.

De mindre partierna i riksdagsvalet odds

Hur ser läget ut bland resten av riksdagspartierna? Inget av dessa kan rimligen förväntas att ens komma i närheten av de tre största partierna – även om mycket kan hända. Vänsterpartiet har möjlighet att profilera sig tydligare i sin roll som oppositionsparti. Den som ska spela på valet kommer få bevaka deras övergång med att byta partiledare. Miljöpartiet, som sitter i ”kompromissregeringen” förväntas förlora stöd. Opinionssiffrorna talar för att partiet har kvar att jobba för att skapa förtroende även i andra frågor än klimatet. Liberalerna förblir splittrat och lär knappast kunna slå mynt av att ha stöttat Socialdemokraterna. Centerpartiet förväntas ligga kvar på ungefär samma nivå som idag men på behörigt avstånd från de större partierna.

Sammanfattningsvis kan man säga att det är mycket som kan hända på den svenska politiska kartan. När du ska spela på valet 2022 är det därför extra viktigt med gedigen research. Det sista du ska göra för att krama ut det bästa av möjligheterna till storvinst är genom att använda vår kostnadsfria tjänst här på BraOdds.com. Odds riksdagsvalet hittar du här. Varmt välkommen!