Melodifestivalen 2021 Bandy Basket Cykel E-sport Fotboll Handboll Ishockey Motorsport Politik Snooker Spelbolag Tennis Trav Övriga sporter Övriga odds Gamla odds Slots Casino

Kombination Alpina VM Odds

Vem vinner kombination för herrar i alpina VM 2021?

    Högsta
odds
Lägsta
odds
Odds Coming Soon1,001,00
Bet365
1,00

Herrarnas alpin kombination vid VM i alpin skidsport 2019

Den som befinner sig i Åre mellan 5 och 17 februari under 2019 har stora möjligheter att få uppleva skidåkning i verklig världsklass. När Sverige under 2018 blev vald som värdnation för VM i alpin skidsport så var det egentligen ingen tvekan om att det var i Åre kommun som det hela skulle komma att utspela sig.

Med stöd av Internationella skidförbundet (Fédération Internationale de Ski, eller FIS), som varit en knutpunkt för skidsport sedan 1924, kommer världens ögon att riktas mot Sverige under de tretton dagar som alpina VM äger rum. När det gäller Alpin kombination för herrar så är det på måndag, 11 februari som åkarna kommer att prestera på Sveriges Alpina Nationalarena i Åre.

Alpin kombination för herrar utspelar sig 11 februari

Vad som är kännetecknande för alpin kombination är just inslaget av såväl slalom som störtlopp. För åkarna är det den gemensamma prestationen i de två olika disciplinerna som avgör huruvida de når framgång. Bakgrunden till det hela finner man i 1932 års Olympiska vinterspelen, där alpin kombination för första gången presenterades som internationell gren. Sedan dess har det blivit en populär disciplin i sig, som numera dyker upp i de flesta internationella tävlingar.

Alpin kombination ställer höga krav på åkarna, då de behöver växla mellan störtlopp, som kräver enorm förhandsplanering, och slalom, där uthållighet är avgörande för den som vill ha en chans att säkra en plats. Därför har många kommit att se alpin kombination som något utav det mest krävande en professionell skidåkare kan utsätta sig för. Bland publiken har mottagandet av grenen varit någorlunda tveeggat. Kanske för att det ofta har kommit att jämföras med det jämförligt mer intensiva störtlopp.

Hur som helst förblir alpin kombination ett viktigt inslag inom alpin skidsport. Och den åkare som har bemästrat störtlopp och slalom kan helt inte undvika att förr eller senare ge sig in i leken. Nu för tiden består disciplinen av endast ett enstaka slalomåk vid sidan om ett motsvarande enstaka störtlopp, anledningen är att det tidigare ansågs vara vinklat till slalomåkares fördel. Det är mycket som står på spel och åkare måste vara säkra på att känna skidspåret tillräckligt bra för att kunna prestera i störtloppet, och därefter växla till mer avslappnade men kanske mer fysiskt krävande slalom.

Även om samtida säkerhetskrav i viss utsträckning har dragit ned hastigheten på störtlopp, och därmed även den delen av alpin kombination, så förblir det populärt hos många åskådare och fantaster av alpin skidåkning. Därför förväntas VM i alpin skidsport 2019 i Åre locka väldigt många besökare, såväl internationellt som från Sverige. För de som vill engagera sig i utkomsten av evenemangen så lönar det sig ofta att hålla ett extra öga på träningsloppet inför störtlopp, då dessa förtäljer mycket gällande vilka åkare som kommer att ha bäst möjligheter att prestera. Det ger även en unik inblick i vad som krävs för att hantera de förutsättningar och motstånd som åkare kommer att möta i Åre.

Vi sammanställer oddsen på samtliga grenar i alpina VM 2021.Denna del ansvarar inte BraOdds.com för