Oscarsgalan 2021 Big Brother 2021 Let's Dance 2021 Eurovision Song Contest 2021 Basket Cykel E-sport Fotboll Golf Ishockey Motorsport Politik Simning: EM Snooker Spelbolag Tennis Trav Övriga sporter Övriga odds Gamla odds Slots Casino

Kombination Alpina VM Odds

Vem vinner kombination för herrar i alpina VM 2021?

Alpin kombination för herrar

Vad som är kännetecknande för alpin kombination är just inslaget av såväl slalom som störtlopp. För åkarna är det den gemensamma prestationen i de två olika disciplinerna som avgör huruvida de når framgång. Bakgrunden till det hela finner man i 1932 års Olympiska vinterspelen, där alpin kombination för första gången presenterades som internationell gren. Sedan dess har det blivit en populär disciplin i sig, som numera dyker upp i de flesta internationella tävlingar.

Alpin kombination ställer höga krav på åkarna, då de behöver växla mellan störtlopp, som kräver enorm förhandsplanering, och slalom, där uthållighet är avgörande för den som vill ha en chans att säkra en plats. Därför har många kommit att se alpin kombination som något utav det mest krävande en professionell skidåkare kan utsätta sig för. Bland publiken har mottagandet av grenen varit någorlunda tveeggat. Kanske för att det ofta har kommit att jämföras med det jämförligt mer intensiva störtlopp.

Hur som helst förblir alpin kombination ett viktigt inslag inom alpin skidsport. Och den åkare som har bemästrat störtlopp och slalom kan helt inte undvika att förr eller senare ge sig in i leken. Nu för tiden består disciplinen av endast ett enstaka slalomåk vid sidan om ett motsvarande enstaka störtlopp, anledningen är att det tidigare ansågs vara vinklat till slalomåkares fördel. Det är mycket som står på spel och åkare måste vara säkra på att känna skidspåret tillräckligt bra för att kunna prestera i störtloppet, och därefter växla till mer avslappnade men kanske mer fysiskt krävande slalom.

Även om samtida säkerhetskrav i viss utsträckning har dragit ned hastigheten på störtlopp, och därmed även den delen av alpin kombination, så förblir det populärt hos många åskådare och fantaster av alpin skidåkning. Därför förväntas VM i alpint 2021 i Cortina d'Ampezzo locka många TV-tittare. För de som vill engagera sig i utkomsten av evenemangen så lönar det sig ofta att hålla ett extra öga på träningsloppet inför störtlopp, då dessa förtäljer mycket gällande vilka åkare som kommer att ha bäst möjligheter att prestera. Det ger även en unik inblick i vad som krävs för att hantera de förutsättningar och motstånd som åkare kommer att möta i Cortina d'Ampezzo.

Vi sammanställer oddsen på samtliga grenar i alpina VM 2021.Denna del ansvarar inte BraOdds.com för