Melodifestivalen 2021 Bandy Basket Cykel E-sport Fotboll Handboll Ishockey Motorsport Politik Snooker Spelbolag Tennis Trav Övriga sporter Övriga odds Gamla odds Slots Casino

Slalom Alpina VM Odds

Vem vinner slalom för herrar i alpina VM 2021?

    Högsta
odds
Lägsta
odds
Odds Coming Soon1,001,00
Bet365
1,00

Herrarnas slalom vid VM i alpin skidsport 2019

Mellan 5 och 17 februari 2019 kommer man ha möjligheten att uppleva tretton dagar av intensiv skidsport, fjorton om man räknar med öppningsceremonin i centrala Åre. Detta motsvarar den tredje gången som Sverige har lyckats säkra en plats som värdnation och förväntningarna är, av naturliga skäl stora. Med enormt välrenommerade åkare så som Ingemar Stenmark, Anja Pärson och Pernilla Wiberg, som samtliga säkrat ett stort antal medaljer under sina respektive karriärer, har Sverige kommit att bli nära förknippat med alpin skidsport.

Internationella skidförbundet (Fédération Internationale de Ski, eller FIS) har sedan 1924 ansvarat för koordineringen av evenemanget. Kraven är höga när det kommer till såväl värdnationens ekonomiska förutsättningar, som dess förmåga att tillhandahålla kvalitativa banor. Västligt belägna Åre kommun, i västra Jämtland, som är platsen för Sveriges äldsta skidområde, är utan tvekan en givet plats för VM i alpint 2019.

Slalom är ett givet inslag

Slalom har en unik särställning i skidsportens värld. Få skulle påstå att grenen bjuder på högst hastigheter, eller är mest fysiskt utmanade. Men trots detta finns det nog ingen annan disciplin som är så nära förknippad med alpin skidåkning. Det regler och tekniska förutsättningar som vi förknippar med slalom har anor som sträcker sig till mitten av 1930-talet, men grunden för det hela etablerades redan under 1920-talet. Idén bakom grenen är att åkaren med så liten marginal som möjligt ska passera de käppar som bildar vad som ofta kallas för grindar.

Tidsmässigt är det sällan mycket som skiljer första- från andraplats, och åkarnas förmåga att på plats bedöma såväl banan som klimatmässiga förutsättningarna är det som avgör huruvida de överhuvudtaget har en chans till seger. Det sägs att en minsta felbedömning, övermodig teknikjustering, eller missbedömning av avstånd kan förvandla en potentiell förstaplats till total förlust.

Pistens, eller banans fallhöjd, ska i slalom för herrar vara mellan 180 och 220 meter. Åtminstone om man planerar att uppfylla de internationellt etablerade krav på arrangemang. Detta är så klart något man kan förvänta sig i Åre. Trots att åktekniken i stor utsträckning påminner om hur man framförde gamla tiders militärskidor, så är förutsättningarna så klart helt annorlunda. Stolparna positioneras ur över banan med ett jämnt och förutsägbart avstånd. När herrarna åker så har de totalt sett att förvänta mellan 55 och 75 grindar

Modern klassiker att uppleva 17 februari

Modern slalom, så som vi känner till den, har sitt ursprung i början av 1920-talet. Men de regler som styr slalom tillämpades först under olympiska vinterspelen 1936. De grundläggande reglerna känner de flesta till. Själva banan struktureras utifrån ett flertal stolpar som placeras ut i en serie motsvarande en särskild rutt och på så sätt bildar grindar. Fallhöjden, för män, ska vara mellan 180 och 220 meter. Deltagande skidåkare måste åka mellan stolparna. Och generellt sett har så har en bana för män mellan 55 och 75 grindar.

Slalomgrenen för herrar inträffar 17 februari, och kommer att vara det sista evenemanget innan avslutningsceremonin. Även om åkarna inte kommer att hålla hastigheter som i storslalom, eller behöva tampas med krafter som i Super G, så kräver slalom på det stora hela att åkaren är unik välbalanserad och bemästrar såväl teknik som förmågan att tänka på fötterna.

Vi sammanställer oddsen på samtliga grenar i alpina VM 2021.Denna del ansvarar inte BraOdds.com för