Melodifestivalen 2021 Bandy Basket Cykel E-sport Fotboll Handboll Ishockey Motorsport Politik Snooker Spelbolag Tennis Trav Övriga sporter Övriga odds Gamla odds Slots Casino

Storslalom Alpina VM Odds

Vem vinner storslalom för herrar i alpina VM 2021?

    Högsta
odds
Lägsta
odds
Odds Coming Soon1,001,00
Bet365
1,00

Herrarnas storslalom vid VM i alpin skidsport 2019

När Sverige blev valt som värdnation för VM i alpin skidsport 2019 var det egentligen ingen tvekan om att Åre kommun skulle bli platsen där det hela utspelade sig. Denna plats, som gränsar till Norge, har gjort sig känd som en av Sveriges allra mest kvalitativa skidorter. När 2019 års VM i alpin skidsport utspelar sig mellan 5 och 17 februari 2019 så är det tredje gången som vi svenskar får äran, och förtroendet, att stå för arrangemanget.

Under vägledning av Internationella skidförbundet (Fédération Internationale de Ski, eller FIS) har VM sedan 1931 varit en publikfavorit och vid sidan av vinter-OS, en av världens största tävlingar inom skidsport. Oavsett vad man själv tycker om skidtävlingar så kommer ingen kunna undgå att lägga märke till när världens ögon riktas mot Sverige. Att ansvara för VM i alpint är något som är få förunnade, men som samtidigt kräver mycket resurser.

Storslalom är en ingen dans på rosor

Det som kännetecknar storslalom är det stora avståndet mellan portarna. I jämförelse med traditionell slalom innebär detta både hastigheten blir högre, och att svängarna blir mer intensiva. Därför är det inte så konstigt att benämningen storslalom är väldigt representativ för hur grenen faktiskt upplevs. Med mellan 46 och 70 portar i brett avstånd är det inte nödvändigtvis hastigheten som utmanar, utan snarare möjligheten att fysiskt stå emot kraften som uppstår i svängarna.

Av denna anledning har storslalom kommit att anses vara något ut en uthållighetsgren. Inte bara måste åkarna svänga för att begränsa hastigheten, utan även se till att hamna rätt i portarna. En intressant detalj gällande historiken kring storslalom är att ingen faktiskt riktigt vet hur den uppstod. Ett vanligt förekommande påstående är att oväntad snöbrist en gång i tiden tvingade arrangörerna att spontant bredda justera upplägget, och att storslalom på så sätt föddes. Faktumet att den är en, relativt sett, ung gren som på den internationella arenan introducerades först 1950, kanske det ligger sanning bakom detta.

Många har beskrivit storslalom som en gren som ställer enorma krav på såväl åkare som utrustning. Därför har de åkare som förknippats med storslalom ofta kommit att anses vara några av de allra mest tekniska. Åskådare verkar i stor utsträckning uppskatta grenen då den har en till synes särskilt tilltalande balans mellan tempo och teknik. Kanske är det även så att den ganska stora banan ger bättre översikt och låter åskådare känna sig mer deltagande än vid övriga discipliner.

Storslalom för herrar inträffar på fredag 15 februari 2019 och trots att samtida krav på säkerhet för såväl åkare som åskådare har inneburit att hastigheterna inte är lika höga som under 70- och 80-talets glansdagar så är det fortfarande en gren som är väl värd att uppleva. Därför har Åre verkligen att förvänta sig ett stort antal besökare under de tretton dagar av intensiv tävling som VM i alpin skidsport 2019 innebär. För Sveriges del, och kanske särskilt Åre, har det mycket som står på spel och med lite tur kommer det hela att arrangeras helt smärtfritt.

Vi sammanställer oddsen på samtliga grenar i alpina VM 2021.Denna del ansvarar inte BraOdds.com för