Oscarsgalan 2021 Big Brother 2021 Let's Dance 2021 Eurovision Song Contest 2021 Basket Cykel E-sport Fotboll Golf Ishockey Motorsport Politik Simning: EM Snooker Spelbolag Tennis Trav Övriga sporter Övriga odds Gamla odds Slots Casino

Storslalom Alpina VM Odds

Vem vinner storslalom för herrar i alpina VM 2021?

Herrarnas storslalom vid VM i alpin skidsport 2021

Det som kännetecknar storslalom är det stora avståndet mellan portarna. I jämförelse med traditionell slalom innebär detta både hastigheten blir högre, och att svängarna blir mer intensiva. Därför är det inte så konstigt att benämningen storslalom är väldigt representativ för hur grenen faktiskt upplevs. Med mellan 46 och 70 portar i brett avstånd är det inte nödvändigtvis hastigheten som utmanar, utan snarare möjligheten att fysiskt stå emot kraften som uppstår i svängarna.

Av denna anledning har storslalom kommit att anses vara något ut en uthållighetsgren. Inte bara måste åkarna svänga för att begränsa hastigheten, utan även se till att hamna rätt i portarna. En intressant detalj gällande historiken kring storslalom är att ingen faktiskt riktigt vet hur den uppstod. Ett vanligt förekommande påstående är att oväntad snöbrist en gång i tiden tvingade arrangörerna att spontant bredda justera upplägget, och att storslalom på så sätt föddes. Faktumet att den är en, relativt sett, ung gren som på den internationella arenan introducerades först 1950, kanske det ligger sanning bakom detta.

Många har beskrivit storslalom som en gren som ställer enorma krav på såväl åkare som utrustning. Därför har de åkare som förknippats med storslalom ofta kommit att anses vara några av de allra mest tekniska. Åskådare verkar i stor utsträckning uppskatta grenen då den har en till synes särskilt tilltalande balans mellan tempo och teknik. Kanske är det även så att den ganska stora banan ger bättre översikt och låter åskådare känna sig mer deltagande än vid övriga discipliner.

Storslalom för herrar inträffar 19 februari 2021 och trots att samtida krav på säkerhet för såväl åkare som åskådare har inneburit att hastigheterna inte är lika höga som under 70- och 80-talets glansdagar så är det fortfarande en gren som är väl värd att uppleva. Därför har Cortina d'Ampezzo verkligen att förvänta sig ett stort antal besökare under de dagar av intensiv tävling som VM i alpin skidsport 2021 innebär.

Vi sammanställer oddsen på samtliga grenar i alpina VM 2021.Denna del ansvarar inte BraOdds.com för