Cykel E-sport Fotboll Golf Handboll Ishockey Motorsport Poker Politik Snooker Trav Övriga sporter Övriga odds Gamla odds Casino

Tennis odds – Få bästa oddsen på tennis

Tennis är en internationell sport

Det som kännetecknar tennis är att det är en sport där två eller fyra spelare möter varandra och tävlar om att med hjälp av en tennisracket slå en boll under kontrollerade former på ett sätt som gör att mottagaren inte klarar av att slå tillbaka den. Detta är så klart en väldigt förenklat beskrivning om ett spel som har ett flertal formella regler. Sorten har en omfattande historik och är numera en olympiskt erkänd sport som spelar av personer i alla åldrar från världens alla hörn.

Ursprunget till modern tennis anses ofta vara en sport som dök upp under 1100-talets Frankrike. Intressant nog så utövades denna ursprungliga form av tennis helt utan racket. Istället så slog man bollen med hjälp av händerna. Med tiden kom man att tillämpa racket vilket även medförda att man kunde utöva sporten med större avstånd mellan spelarna. I samband med denna utveckling uppstod även många av de regler som förknippas med modern tennis. Denna utveckling skedde främst i England där sporten förfinades för att kunna arrangeras under kontrollerade former. Förfiningen av sporten innebar att den stegvis utvecklades mot att bli en tävlingssport där personer deltog för att se vem som kunde prestera bäst. Med tiden förfinades såväl teknik som regelverk och tennis kom att allt mer närma sig att ha ett enhetligt regelverk.

Utvecklingen fortsatte och Tennis, i Engelskt utförande, fick ny popularitet i Frankrike och spreds därefter världen över. Ett tydligt tecken på detta var när Davis Cup inrättades år 1900. Detta var ett tydligt tecken på sportens popularitet, och tävlingen har sedan dess varit en av de allra främsta tävlingarna inom tennisvärlden. Med tiden har professionell tennis genomgått ett stort antal förändringar. Detta gäller allt ifrån utrustning till olika sorters tävlingar. Att tennis numera är en av världens mest populära sporter är givet. Detta är inte minst tydligt på antalet turnering och faktumet att mängden tv-kanaler som sänder direktsänd tennis helt enkelt är större än någonsin tidigare. Oavsett vilken nivå man själv är engagerad på så kan man vara säker på att ha möjligheten att ta del av extremt högkvalitativ sport. Antalet professionella spelare är väldigt stort och tekniken i spelet har nått oanat höga nivåer.

Tennis och betting

Till följd av sportens omfattande popularitet så har den av naturliga skäl blivit något utav en kassako. Inte bara när det kommer till spelarnas löner och intäkter, utan även när det gäller möjligheten att satsa pengar på sporten. I och med samtida utveckling kring internetbaserad betting så har man enormt stora möjligheter att inte bara satsa pengar på enskilda spelare, utan även ta del av olika turneringar på extremt nära håll. Vad kommer utkomsten i en viss turnering att bli? Vem kommer att göra flest mål i ett visst dubbelspel? Detta är bara två av flera frågor vars utkomst man kan satsa pengar på. Betting på tennis omsätter numera stora belopp och är en viktig del av den internetbaserade bettingverksamheten. Oavsett om du är intresserad av tennis som sport eller bara är intresserad av att satsa pengar så har du stora möjligheter att delta.

Oddsen på tennis finns i menyn till vänster.