Amerikansk fotboll E-sport Fotboll Golf Handboll Ishockey Motorsport Poker Politik Rugby Union Snooker Tennis Trav Övriga sporter Övriga odds Gamla odds Casino

Afrikanska mästerskapet odds

Vilka vinner Afrikanska mästerskapet 2023?

    Högsta
odds
Lägsta
odds
Odds Kommer Snart1,001,00
Unibet
1,00

Afrikanska mästerskapet 2021

Sedan det grundades i början av 1957 så har Afrikanska mästerskapet varit Afrikas främsta internationella fotbollstävling. Vartannat år så möts de olika afrikanska nationerna för att se vem av dem som presterar bäst. Mästerskapen har kommit att bli en symbol för afrikansk gemenskap, och redan i tidigt skede så tog man tydlig ställning mot segregerande system så som apartheid. Även om mästerskapen på senare tid i stor utsträckning har kommit att mer eller mindre dominerats av Egypten så har, bland andra, Kamerun och Gabon särställningar som unikt bra bland Afrikas fotbollsligor.

Ett ständigt växande mästerskap

Från att inledningsvis ha bestått av endast tre nationer så deltar numera fler än tjugo olika lag som vardera representerar sin egna nation. Afrikanska mästerskapet har på så sätt kommit att bli en sorts måttstock för fotbollslag i Afrika. Det lag som segrar i mästerskapen anses generellt sett vara redo för nya och större utmaningar. Även om många anser att 1970-talet motsvarande mästerskapens storhetstid, så har de senaste åren bjudit på unikt kvalitativ fotboll.