E-sport Fotboll Handboll Ishockey Motorsport Poker Politik Snooker Trav Övriga sporter Övriga odds Gamla odds Casino

4x100 meter damer VM i friidrott Odds

Vilka vinner 4x100 meter damer vid VM i friidrott 2022?

Bwin
1,03
1,05
1,10
3,50
4,50
101,00
101,00
101,00

VM i friidrott 2022 och 4x100 för damer

I VM i friidrott så har 4x100 länge varit nästan uteslutande den privata domänen för USA. Anledningen är att de helt enkelt vunnit flest medaljer. Ofta helt utan konkurrens, vilket även avspeglar den amerikanska dominansen på det stora hela. Detta bekräftades åter igen under senaste VM då amerikanskorna Aaliyah Brown, Allyson Felix, Morolake Akinosun och Tori Bowie säkrade ett guld. På silverplatsen positionerade sig britterna Asha Philip, Desirèe Henry, Dina Asher-Smith, Daryll Neita och brons togs hem av Polen tack vare Małgorzata Hołub, Iga Baumgart, Aleksandra Gaworska och Justyna Święy.

Vad som kännetecknar denna gren är att fyra löpare springer hundra meter var och överlämnar en stafettpinne för att tillsammans täcka totalt sett fyra hundra meter. Därför är det en gren där samtliga löpare måste vara i tillräcklig form för att prestera på en gemensamt hög nivå. För Sveriges del så är detta en gren där det var väldigt länge sedan landet låg i topp, och för att hitta medaljvinnare så måste man resa ända tillbaka till 1920-talet vilket intressant nog även anses vara glansdagarna för svensk friidrott.

Utöver Amerika så har Jamaica den senaste tiden säkrat väldigt bra positioner. Och detta har fått många att anse att det i stort sett är givet att en vinnare kommer att dyka upp från någon av dessa länder. Men detta är absolut inte något man kan ta för givet, då även Storbritannien och Italien levererad riktigt bra atleter. Hur som helst så är det en intressant gren som kräver en unik balans av individuell prestation och laganda. Därför är det ofta vanskligt att försöka förutspå vad resultatet kommer att bli. Vill man ha ett säkert kort är det däremot Amerika som gäller.

Odds

Vi sammanställer oddsen på samtliga grenar i VM i friidrott 2022.