Amerikansk fotboll E-sport Fotboll Golf Handboll Ishockey Motorsport Poker Politik Snooker Tennis Trav Övriga sporter Övriga odds Gamla odds Casino

Sjukamp VM i Odds

Vem vinner damernas sjukamp vid VM i friidrott 2023?

Inga odds tillgängliga just nu

VM i friidrott 2023 och damernas sjukamp

Sjukamp knyter på många sätt samman säcken kring friidrott. Det förenar grenarna 100 meter häck, höjdhopp, 200 meter, kulstötning, längdhopp, spjutkastning samt 800 meter, och har länge ansetts vara något utav en helhetstest avseende atletisk förmåga. Såväl Sverige och USA har på många sätt länge haft något utav en särställning i sjukamp, då ett stort antal högpresterade atleter har kommit därifrån. Under 2017 års VM så var det däremot Belgien, Tyskland och Nederländerna som visade framfötterna. Belgiska Nafissatou Thiam plockade hem guldet, medans silvret tilllföll Tysklands Carolin Schäfer och bronset Nederländernas Anouk Better. Sedan grenen blev officiell under 1984 så har den europeiska dominansen varit stor, även om Amerikanska Jackie Joyner-Kersee numera anses vara världens nuvarande bästa atlet. För oss svenskar så är det så klart ett måste att nämna Carolina Klüft, vars prestationer gjort henne till en legend inom sjukamp.

På senare tid har däremot länderna i centrala och östra Europa på många sätt dominerat. De flesta är därför överens om att Tyskland, Belgien och Nederländerna ligger i topp avseende damernas sjukamp. Vad har man då att förvänta sig inför VM 2023? En hel del har förändrats inom friidrotten. Och sjukamp är unikt på så sätt att det förenar det mesta inom friidrott, vilket innebär att deltagarna måste prestera starkt i ett flertal vitt skilda grenar. Även om det är svårt att presentera en given kandidat så har man fördelen att man kan dra slutsatser allt eftersom man ser hur personerna presterar, då grenarna i viss utsträckning är besläktade. Men på det stora hela är det viktigt att följa ländernas och de enskilda deltagarnas utveckling inför det kommande evenemanget. Hur som helst är sjukamp en av de mest populära damgrenarna, då den håller både högt och skiftande tempo.

Odds

Vi sammanställer oddsen på samtliga grenar i VM i friidrott 2023.