Oscarsgalan 2021 Big Brother 2021 Let's Dance 2021 Eurovision Song Contest 2021 Basket Cykel E-sport Fotboll Golf Ishockey Motorsport Politik Simning: EM Snooker Spelbolag Tennis Trav WWE Övriga sporter Övriga odds Gamla odds Slots Casino

Spjutkastning herrar VM i friidrott 2019 Odds

Vem vinner spjutkastning herrar vid VM i friidrott 2019?

Spjut

Spjut eller spjutkastning, är en kastgren inom friidrott. Finländare säger att det är mer eller en mindre nationalsport för dem, i alla fall om man frågar vissa. De har dock haft stora framgångar inom denna gren. Bland annat har de tagit guld i både OS och VM. Det kastredskap som man använder inom denna gren är ett spjut. Herrarnas spjut ska vara 260 till 270 cm långt och ska väga 800 gram och för damerna är spjutet 220 till 230 cm långt och väger 600 gram. Man får inte rotera med spjutet så som man gör med andra kastgrenar. Det eftersom det anses vara en större olycksrisk med just spjut.

Regler och historia för spjutkastning

När grenen ska utföras så finns det en ansatsbana som är 30-36.5 m lång, 4 m bred och sedan avslutas den med en vit linje som är cirkelformad. Spjuten har varit i flera olika material under åren. De var först tillverkade i trä, då björk. Sedan under 1950-talet kom spjut i materialet kolfiber. Spjutkastning är den kastgren som är hårdast reglerad, hur kastaren får bära sig åt. Spjutet måste kastas rätlinjigt över axeln eller överarmen. All rotation är förbjuden. Anledningen till att det är så hårda regler kring denna gren är för att det var flera säkerhetsproblem i Spanien 1956. Man testade då att rotera i ansatsen och kasta spjut. Det ansågs dock vara riktigt osäkert så det gjorde att IAAF totalförbjöd detta.

Följ VM i STV

VM kommer att ske mellan den 28 september och 6 oktober. Tävlingarna kommer att hållas på Khalifa International Stadium i Doha i Qatar. SVT kommer att sända direkt från alla tävlingarna under dessa dagar så du kan ha full koll från din egen soffa.

Svenska deltagare i VM

Det är ännu inte klart vem som kommer att dela i denna gren för Sverige. Dock är det andra deltagare till andra grenar som har blivit uttagna. Dessa är Wictor Petersson i kulstötning, Armand Duplantis med stavhopp, Daniel Ståhl med diskus, Thobias Montler på längdhopp, Perseus Karlström på 20 km gång och Ato Ibañez på 50 km gång.

Medan vi väntar på nästa VM i friidrott kan vi titta på oddsen i inomhus-EM 2021.Denna del ansvarar inte BraOdds.com för