Basket E-sport Fotboll Golf Ishockey Motorsport Poker Politik Schack Snooker Spelbolag Tennis Trav Övriga sporter Övriga odds Gamla odds Slots Casino

VM i friidrott 2019 medaljer odds

Vilket land tar flest guldmedaljer under VM i friidrott 2019?

Vid oavgjort kommer ordningen att bestämmas av flest silvermedaljer och därefter flest bronsmedaljer

Vilka tar flest guldmedaljer i friidrotts-VM 2019?

När det gäller 2019 års världsmästerskap i friidrott så kommer de att utspela sig mellan 28 september och 6 oktober i staden Doha, belägen i Qatar på Arabiska halvön. Det är den sjuttonde gången som evenemanget utspelar sig, och som vanligt arrangeras det av International Association of Athletics Federations (IAAF). Khalifa International Stadium, som är Dohas främsta rena, kommer att vara platsen där merparten av världsmästerskapen äger rum.

Få evenemang är så pass intensiva och varje enskild dag kommer att bjuda på ett flertal grenar där kvinnor och män tävlar omväxlande. Totalt sett kommer 214 länder att delta, men då IAAF stängde av ryska friidrottsförbundet (ARAF) till följd av den omskrivna dopingskandalen så kommer många ryska atleter att delta som fristående deltagare. Hur detta påverkas deras möjligheter måste anses vara väldigt oklart.

Vilka är de säkra korten?

För svensk del så är förväntningarna på diskuskastaren Daniel Ståhl enormt höga. Många har framhållit honom som Sveriges främsta guldhopp. Men svensk-amerikanske stavhopparen Armand Duplantis är också i stor utsträckning favorittippad. För USAs del så har de på många hål blivit lågoddsare av ren och skär statistisk, trots att många av deras forna stjärnor inte längre är aktiva. Storbritannien, Kenya och Tyskland har nämnts som övriga favoriter, och även Jamaica som numera har ett stort antal kvinnliga hopp inom löpning.

Men vilka är då de säkra korten? För Sveriges del så är uppförsbacken lång då det varit förhållandevis ont om toppatleter. USA fortsätter att leverera, och Jamaica måste anses vara en riktig uppstickare. Hur man än vrider och vänder på det kommer därför fokusen att ligga på USA, Storbritannien, Kenya, Tyskland, Frankrike, Sydafrika, Polen, Jamaica och de fristående Ryska atleterna. Men hur saker och ting utspelar sig kan nog bara tiden utvisa.