Melodifestivalen 2021 Bandy Basket Cykel E-sport Fotboll Handboll Ishockey Motorsport Politik Snooker Spelbolag Tennis Trav Övriga sporter Övriga odds Gamla odds Slots Casino

Kulstötning damer inomhus-EM odds

Vem vinner kulstötning damer vid inomhus-EM i friidrott 2021?

    Högsta
odds
Lägsta
odds
Odds Coming Soon1,001,00
Bet365
1,00

Kulstötning för damer

Kulstötning är en oerhört teknisk gren som har kommit att bli väldigt nära förknippad med såväl friidrott som kraftsport. Deltagare använder sig oftast av endera så kallad glid- eller rotationsteknik, och ofta växlas mellan dem beroende på sammanhang och vilken fas av sin träning som kulstötare är i. För damernas del så har de de bästa kastarna traditionellt sett härstammat från Ryssland, Tyskland, Kina och Nigera. Under 2017 års VM så var det Kinas Gong Lijiao som plockade hem guldet. För silvret stod Ungerns Anita Márton, och för brons stod Amerikanskan Michelle Carter. Detta avspeglar på många sätt modern utveckling i sporten, och har fått många att anse att Rysk och Tysk dominans inte längre gäller. För Sveriges del så har framgångarna varit begränsade till herrarnas kulstötning, och då främst tack vare Jimmy Nordins prestations.

Då kulstötning är en så pass tekniskt och krävande gren så är deltagarna nästan uteslutande specialiserade på just kulstötning, till skillnad från de som deltar i löpgrenar som ofta även deltar i andra besläktade grenar. Vad bör man då tänka på om man vill spekulera i utkomsten i 2019 års VM? Som givet kort har vi fortfarande östra Europa, men Kina och USA är definitivt på frammarsch och har definitivt säkrat positioner som två av de mest framstående länderna inom kulstötning. Vad man helt enkelt får göra att att hålla noggrann koll på enskilda atleters förutsättningar och prestationer. Något som förenklar det hela är att ribban för att prestera i kula är så pass hög att det internationellt sett bara finns ett fåtal atleter som har den fysiska nivå som krävs för att konkurrera på världsnivå.

Vi sammanställer oddsen på samtliga grenar i inomhus-EM 2021.Denna del ansvarar inte BraOdds.com för