Basket E-sport Fotboll Golf Ishockey Motorsport Poker Politik Schack Snooker Spelbolag Tennis Trav Övriga sporter Övriga odds Gamla odds Slots Casino

Längdhopp herrar VM i friidrott 2019 Odds

Vem vinner längdhopp herrar vid VM i friidrott 2019?

Längdhopp

Längdhopp är en gren inom friidrotten där det gäller att hoppa så långt man bara kan för att sedan landa i en grop med sand. Hopparen börjar springa 15 till 25 meter innan hoppgropen på själva ansatsbanan. Sedan gör man ett avstamp på en planka eller zon. Man bör hoppa precis innan den röda delen av själva plankan. Detta eftersom man mäter från plankan, inte där man gör själva avstampet. Man får bara se upp så att man inte gör övertramp. Deltagarna har alla tre försök var för att få resultat. När dessa tre omgångar är klara, får de åtta bästa hoppa tre hopp igen i en finalomgång.

Svenska deltagare i VM

I längdhopp så ser vi Thobias Montler. Han är född 1996 och tävlar annars för Malmö AI. Thobias Montler deltog under inomhus EM 2019 och hoppade då 8,17m. Det gav honom ett silver. Han har även tävlat i grenar så som 100 meter, höjdhopp och tresteg. Hans årsbästa är 8,22. Han har haft ett skadeuppehåll men är nu tillbaka. Han gjorde nyss bra ifrån sig på en tävling. Han är ett medaljhopp för Sverige.

Följ resultatet i TV

VM i friidrott är något du kan se direktsänt, via SVT. Tävlingarna kommer att äga rum mellan den 28 september och 6 oktober på Khalifa International Stadium i Doha i Qatar. Perfekt att sätta dig i soffan för att kolla in våra svenska deltagare.

Tidigare rekord

Ett av idrottshistoriens mest legendariska rekord sattes av längdhopparen Bob Beamon vid OS i Mexico City 1968, då han i den tunna luften hoppade 8,90 m. Rekordet var 55 centimeter längre än någon tidigare hoppat och detta bra resultat stod sig sedan i hela i 23 år. Det långvarigaste längdhoppsvärldsrekordet är det nuvarande rekordet på 8,95 m som Mike Powell hoppade 1991.