Melodifestivalen 2021 Bandy Basket Cykel E-sport Fotboll Handboll Ishockey Motorsport Politik Snooker Spelbolag Tennis Trav Övriga sporter Övriga odds Gamla odds Slots Casino

Stav herrar odds – Få bästa oddsen på Stavhopp herrar

Vem vinner stavhopp herrar vid inomhus-EM i friidrott 2021?

    Högsta
odds
Lägsta
odds
Odds Coming Soon1,001,00
Betway
1,00

Stavhopp

Friidrottsgrenen stavhopp går ut på att man har en stav och med denna stav hoppa över en ribba som är placerad högt upp. Den som ska göra hoppet tar ansats med staven pekande upp i luften. När hopparen närmar sig stavgropen så sänks staven ner. Man måste träffa rätt i denna grop, annars kan man skada sig. Det moderna stavhoppet uppkom i Tyskland, runt 1850. Från början var det en gymnastisk övning som infördes av Friedrich Ludwig Jahn och Johann Christoph Friedrich GutsMuths. Denna gren har funnits med i OS sedan 1986.

Tidigare rekord

Stavhopp har utvecklats genom åren tekniskt sätt och främst då vad det gäller staven. Den har bytt material flera gånger. 1961 kom staven i glasfiber. Det var då man kunde höja världsrekordet från 4,78 till 5,41 meter. Under 1980-talet sedan så kom det en våg med mer höjningar av rekordet. Det gällande världsrekordet i stavhopp (för herrar) noterades av fransmannen Renaud Lavillenie 15 februari 2014, återigen i Donetsk.

Vi sammanställer oddsen på samtliga grenar i inomhus-EM 2021.Denna del ansvarar inte BraOdds.com för