Oscarsgalan 2021 Big Brother 2021 Let's Dance 2021 Eurovision Song Contest 2021 Basket Cykel E-sport Fotboll Golf Ishockey Motorsport Politik Simning: EM Snooker Spelbolag Tennis Trav Övriga sporter Övriga odds Gamla odds Slots Casino

Slägga herrar VM i friidrott 2019 Odds

Vem vinner slägga herrar vid VM i friidrott 2019?

Slägga

Slägga eller släggkastning som det även kallas är en kastgren inom friidrotten. För att utföra denna gren så ska man ha ett redskap som är ett tungt klot fäst i ett handtag med en vajer. Man står i något som kallas för kastbur när man kastar slägga. Släggan väger olika mycket beroende på om det är damer eller herrar som tävlar. Den slägga som herrarna använder väger 7,26 kg och damernas slägga väger 4 kg. De har samma diameter som är minst 110 mm. Ståltråden som fäster klotet är mellan 1,175 och 1,215 meter lång.

Olika kastgrenar

Inom friidrott återfinns det som kallas för kastgrenar. Det är ett samlingsnamn för 5 olika grenar. De som ingår i detta är kulstötning, diskuskastning, släggkastning, spjutkastning och viktkastning. Det är de fyra första som ingår i OS samt inom friidrottsmästerskap. De fem grenarna skiljer sig så klart åt, men det finns ett par gemensamma regler för dem alla. I alla fall när det är mästerskap. Första regeln är att då det är kastgrenar eller hoppgrenar, så föregår mästerskapsfinalerna av en kvaltävling där kastaren får tre försök på sig att klara en förutbestämd gräns för att få delta i finalen.

Följ VM på TV

VM kommer att ske mellan den 28 september och 6 oktober. Tävlingarna kommer att hållas på Khalifa International Stadium i Doha i Qatar. Du kan se dessa tävlingar via SVT som kommer att sända direkt från alla tävlingarna under dessa dagar.

Svenska deltagare i VM

Det är ännu inte klart vem som kommer att dela i denna gren för Sverige. Dock är det andra deltagare till andra grenar som Wictor Petersson i kulstötning, Armand Duplantis med stavhopp, Daniel Ståhl med diskus, Thobias Montler på längdhopp, Perseus Karlström på 20 km gång och Ato Ibañez på 50 km gång.

Medan vi väntar på nästa VM i friidrott kan vi titta på oddsen i inomhus-EM 2021.Denna del ansvarar inte BraOdds.com för