Oscarsgalan 2021 Big Brother 2021 Let's Dance 2021 Eurovision Song Contest 2021 Basket Cykel E-sport Fotboll Golf Ishockey Motorsport Politik Simning: EM Snooker Spelbolag Tennis Trav WWE Övriga sporter Övriga odds Gamla odds Slots Casino

Kula Inomhus-EM odds

Vem vinner kulstötning herrar vid inomhus-EM i friidrott 2021?

Inga odds tillgängliga just nu

Kula

En kastgren inom friidrotten är kula eller kulstötning som det även heter. Denna gren går ut på att man står i en ring. Denna ringen är 2,135 m diameter. Man stöter sedan ut en massiv metallkula så att den kommer så långt bort som möjligt. Kulan väger olika mycket för herrar och damer. Den kula som herrarna använder är på 7,26 kg medan damernas kula väger 4 kg. En kulstötare kan välja mellan två olika tekniker för att stöta iväg sin kula. Dessa heter glidteknik och rotationsteknik.

Kulstötningsteknik

För nybörjare inom denna gren så är det bäst att använda den teknik som heter glidteknik. En kulstötare ska sikta på att ha en utstöt som är runt 40 grader så att nedfallsvinkeln blir 45 grader. Utfallsvinklarna kan vara olika då alla har olika typer av muskler och olika långa armar och så vidare. En nybörjare har oftast en vinkel på 35 grader till att börja med. Den teknik som heter glidteknik uppfanns i USA under 1876. Denna teknik är ett mycket framgångsrikt sätt att få sin kula framåt.

Från Sverige deltar Wictor Petersson.

Vi sammanställer oddsen på samtliga grenar i inomhus-EM 2021.Denna del ansvarar inte BraOdds.com för