Basket Cykel E-sport Fotboll Golf Handboll Ishockey Motorsport Politik Schack Snooker Spelbolag Tennis Trav Övriga sporter Övriga odds Gamla odds Slots Casino

Tresteg damer VM i friidrott 2019 Odds

Vem vinner tresteg damer vid VM i friidrott 2019?

VM i friidrott 2019 och tresteg för damer

Tresteg är ett givet inslag i friidrott och har alltid varit något utav en stapelvara i VM. Grenen kännetecknas av att deltagarna får göra tre hopp innan avstamp och därefter bedöms utifrån den längden på det slutgiltiga hoppet. Generellt sett så tillåts sex försök. För Sverige har tresteg en viss särställning då svenskar generellt sett har presterat väldigt bra när det kommer till såväl herrar som damer. När Carolina Klüft 2008 hoppade 14,29 meter så satt hon ett svenskt rekord som många är övertygade kommer hålla under överskådlig tid och som även står sig relativt bra även i internationella sammanhang. När 2019 års VM i friidrott utspelar sig i Doha i Qatar så är det därför bara naturligt att många har höga förväntningar på Sverige. Statistiskt sett så är det däremot USA som på det stora hela har plockat hem flest guldmedaljer, och på senare tid har Afrika och Centralasien haft många toppatleter.

Som olympisk gren är tresteg ett måste inom friidrotten och under VM sker damernas kval under torsdag, 3 oktober medan finalen utspelar sig på lördag 5 oktober. Men vem kantänkas prestera bäst? Jamaicanska Shanieka Ricketts är förmodligen den största internationella favoriten just nu, då hon nyligen var nära sitt tidigare personbästa med ett hopp på 14.72 meter, vilket placerar henne bland de fem högst presterande kvinnliga trestegsatleterna. Många spekulerar att den avgörande kampen kommer att vara mellan henne och Yulimar Rojas från Venezuela. För Sveriges del så är det nog bara att konstatera att vi i nuläget inte har några topprankade kvinnliga atleter inom tresteg. Så vad har man egentligen att förvänta sig? Det är svårt att förutspå en given vinnare, så mycket handlar om hur saker och ting utvecklar sig den kommande tiden.