Melodifestivalen 2021 Bandy Basket Cykel E-sport Fotboll Handboll Ishockey Motorsport Politik Snooker Spelbolag Tennis Trav Övriga sporter Övriga odds Gamla odds Slots Casino

10 km damer skid-VM Odds

Vem vinner damernas 10 km vid skid-VM 2021?

    Högsta
odds
Lägsta
odds
Odds Coming Soon1,001,00
Bet365
1,00

VM i nordisk skidsport och damernas 10 km intervallstart

Intervallstart är en företeelse som i stor utsträckning är unik för uthållighetssporter. När det kommer till längdskidor så har det blivit en enormt populär gren. Då den som uppnår bästa tid vinner så har åkarna tack vare intervallstarten möjligheten att själv avgöra vilken takt de vill åka i. De riskerar helt enkelt inte att behöva trängas med övriga åkare.

Denna sorts tävlingsform anses ofta skapa väldigt rättvisa förutsättningar då åkarna kan tävla på sina egna villkor. Trots detta finns det ett antal särpräglade regler. Om man som deltagare blir omåkt så är man skyldig att lämna fri väg, men utöver detta kan åkarna i stor utsträckning fokusera på sig själva. Under 2017 års VM i nordisk skidsport så dominerades intervallstart helt och hållet av Norge och Sverige. Norska Marit Bjørgen plockade hem guld, svenska Charlotte Kalla tog silver och norska Astrid Jacobsen tog brons. Detta är ett tydligt tecken på att intervallstart är en gren där de skandinaviska länderna verkligen har ett enormt inflytande.

Även om intervallstart inte ställer lika höga krav på deltagares prestationsförmåga som sprint så är det trots allt en spännande balans mellan explosivitet och uthållighet som avgör huruvida en enskild åkare faktiskt når framgång. Denna gren har blivit enormt populär som en sorts introduktion till den professionella skidvärlden och den är ett givet inslag på såväl amatör som juniornivå, för att inte tala om i de internationella sammanhangen där intervallstart numera är en publikfavorit.

Inför 2019 års skid-VM kan vi därför förvänta oss en spännande intervallstart där åkarna definitivt kommer att göra allt för att vinna. Många gör antagandet att de skandinaviska länderna, precis som tidigare, kommer att säkra bra platser. Och det finns väl egentligen ingen anledning att tveka då det historiskt sett har visat sig vara sant.

Vi sammanställer oddsen på alla grenar i VM i längdskidor 2021.Denna del ansvarar inte BraOdds.com för