Amerikansk fotboll E-sport Fotboll Golf Handboll Ishockey Motorsport Poker Politik Snooker Tennis Trav Övriga sporter Övriga odds Gamla odds Casino

Stafett skid-VM Odds

Vilka vinner herrarnas stafett vid skid-VM 2023?

VM i nordisk skidsport och herrarnas stafett 4 x 10 km

Stafett, eller dess internationella benämning relay, är en av de mest populära grenarna inom ett stort antal sporter. Nordisk skidsport är knappast ett undantag, och stafett har kommit att anses verkligen testa hur långt både laganda och sammanhållning kan ta ett land. Stafett under skid-VM kännetecknas av att åkare från samma landslag positioneras på olika punkter på en gemensam rutt. De måste under åket lämna över en stafettpinne för att fullgöra banan, och deras gemensamma tid är vad som avgör huruvida de får en bra slutgiltig plats.

Historiskt sett så har Sverige och Norge varit unika när det kommer till antalet medaljer i herrars stafett 4 x 10 kilometer. Även om konkurrensen definitivt har blivit hårdare, inte minst då länder som tidigare inte haft särskilt stark skidåkarkultur numera har börjat storsatsa på sporten. Även om det ännu är för tidigt för att göra några säkra prognoser så är Skandinavien fortfarande favoriter inför 2023 års skid-VM. Vad som gör stafett till en alltid lika populär gren är att det kommit att representera ländernas sammanhållning, och det räcker med att en enskild åkare har en dålig dag för att den slutgiltiga placeringen ska bli drabbad. Därför ser många fram emot stafett och dess unika krav på kravlöst samarbete.

Vi sammanställer oddsen på alla grenar i skid-VM 2023.