Melodifestivalen 2021 Big Brother 2021 Basket Cykel E-sport Fotboll Friidrott: Inomhus-EM 2021 Ishockey Motorsport Politik Skid-VM 2021 Snooker Spelbolag Tennis Trav Övriga sporter Övriga odds Gamla odds Slots Casino

Diskus herrar odds – Få bästa oddsen på Diskus herrar

Vem vinner diskus herrar vid Bauhausgalan 2020?

    Högsta
odds
Lägsta
odds
Odds Coming Soon1,001,00
Betway
1,00

Diskus

Från allra första början så var diskus ett antikt kastvapen. Idag är det en friidrottsgren i form av diskuskastning. Den moderna tävlingsskivan för herrar är diskus med en diameter på 22 cm samt att den väger 2 kilo. Damernas skiva har 18,2 cm i diameter och väger 1 kilo. Kanterna på denna skiva brukar vara i metall och de platta sidorna som måste vara släta är av plastfiber, glasfiber eller kolfiber. Vilka mått en diskus ska ha är strikt standardiserad inom de internationella tävlingsreglerna. Därför kontrolleras alla diskusar inför varje tävling.            

Antik historia

Diskus var en skiva i brons eller sten under antiken. Då var de även bra mycket större än de är idag. Under denna tid fanns ingen standard på hur de skulle se ut. Det var bara att alla skulle typ ha likadana när man tävlade med dem. När det var ett vapen så var diskusens kanter slipade. Diskusen är dock mest känd som ett tävlingsredskap som ingick i de antika olympiska spelens femkamp.

Modern historia

Som gren så har diskus funnits med i OS sedan starten 1896 i Aten, då för herrar. Den första kvinna som blev olympisk mästare blev det 1928 i Amsterdam. Under början av 1900-talet så tävlade man i Sverige så väl som internationellt med bästa hand och med båda händer och då sågs det som två grenar. Nu för tiden så tävlar man bara med det som är ens bästa hand. Det har man gjort sedan 1925.

Medan vi väntar på nästa Bauhausgala kan vi titta på oddsen i inomhus-EM 2021.Denna del ansvarar inte BraOdds.com för