Oscarsgalan 2021 Big Brother 2021 Let's Dance 2021 Eurovision Song Contest 2021 Basket Cykel E-sport Fotboll Golf Ishockey Motorsport Politik Simning: EM Snooker Spelbolag Tennis Trav Övriga sporter Övriga odds Gamla odds Slots Casino

Sprint damer skid-VM Odds

Vem vinner damernas sprint vid skid-VM 2021?

Betway
2,20
2,75
5,50
9,00
23,00
23,00

VM i nordisk skidsport och damernas sprint

Sprint är en förhållandevis ny och unik företeelse inom ett stort antal sporter. När det gäller längdskidor så började sprint att dyka upp under 1990-talet till följd av finskt inflytande. När det gäller nordisk skidsport så började det bli en del av internationella evenemang först under början av 2000-talet. Vad som kännetecknar sprint vid längdåkning för damer är att de generellt sett åker mellan 1 och 2 kilometer och att det ställs höga krav på explosiv prestation.

Intressant så dök sprint ursprungligen främst upp i sammanhang gällande åkningsuppvisningar och var ett sätt att visa upp vad man ansåg vara det främsta inom längdskidåkning. Med tiden blev det däremot så populärt att det började bli en del av tävlingar. På VM-nivå dök det först upp under 2001 i Lahti, Finland. Vad som kännetecknar sprint är den höga hastigheten som åkarna uppnår, vilken är unik i världen av längdskidor. Åkarna måste visa en enorm uthållighet och studier gällande sprint har visat att det är en av de allra mest krävande sportgrenar som finns.

För åskådare är det lätt att underskatta hur mycket åskådarna måste anstränga sig. Men hur som helst har det hela blivit något utav en publikfavorit och sprint lockar ofta ett enormt antal åskådare. Därför är det ingen tvivel om att vi inför 2021 års VM i nordisk skidsport kommer att få ta del av enormt kvalitativ skidsport.

Vi sammanställer oddsen på alla grenar i skid-VM 2021.Denna del ansvarar inte BraOdds.com för