Melodifestivalen 2021 Bandy Basket Cykel E-sport Fotboll Handboll Ishockey Motorsport Politik Snooker Spelbolag Tennis Trav Övriga sporter Övriga odds Gamla odds Slots Casino

Kombination damer Alpina VM Odds

Vem vinner kombination för damer i alpina VM 2021?

    Högsta
odds
Lägsta
odds
Odds Coming Soon1,001,00
Bet365
1,00

Damernas alpin kombination vid VM i alpin skidsport 2019

Mellan 4 och 17 februari 2019 så kommer Åre att kunna bjuda på skidåkning på allra högsta nivå. Under de totalt sett fjorton dagar som evenemanget pågår så kommer professionella alpina skidåkare från världens alla hörn att flockas kring lilla kommunen Åre. Detta till följd av att Sverige under 2018 blev vald som värdnation. Detta är förhållandevis unikt, då det är tredje gången som Sverige får agera värd för de populära VM i alpin skidsport.

Det hela arrangeras med stöd från Internationella skidförbundet (Fédération Internationale de Ski, eller FIS), som varit en central del i internationell skidsport ända sedan mitten av 1920-talet. Damernas alpin kombination inträffar fredag 8 februari.

Alpin kombination för damer 8 februari 2019

Något som kännetecknar just alpin kombination är att det kombinerar de annars fristående disciplinerna slalom och störtlopp. Det är på så sätt en unikt krävande gren, som kräver väldigt mycket av deltagarna. Även om inslaget av kombination drar ner på den totala hastigheten, och därmed inte gör alpin kombination till en lika gastkramande upplevelse som störtlopp, så är disciplinen fortfarande förhållandevis populär hos åskådare.

Disciplinen introducerades i början av 1930-talet och under de Olympiska vinterspelen. Sedan dess har den hela tiden vuxit i popularitet, och nu för tiden är det få som kan säg alpin skidsport utan alpin kombination. Den är ett givet inslag i samtliga internationella tävlingar. Åkarna kommer att behöva prestera till max, och alpin kombination ställer enorma krav på såväl det fysiska som förmågan att tänka på fötterna och vara flexibel i sitt åkande.

Det är den totala prestationen, fördelad över såväl slalom som störtlopp, som avgör huruvida en åkare kommer att få en bra placering. Då störtlopp kräver enorm planering då åkaren måste göra en prognos för hur banan hanteras på bästa sätt, och slalom kräver flexibilitet i åkandet, så är alpin kombination på det stora hela en väldigt krävande gren.

Krävande men ett oumbärligt inslag

Många anser att framgångar i alpin kombination är ett tecken på att åkaren har lyckats bemästra allt det väsentliga i skidåkning. I begynnelsen så bestod kombinationen av ett störtlopp och två slalomåk, vilket numera har förändras till att motsvara en jämn fördelning av störtlopp och slalom. Anledningen till förändring är att alpin kombination tidigare ansågs vara vinklat till slalomåkarnas fördel.

Trots att samtida alpin kombination sällan uppnår den forna tidens otroliga hastigheter, på grund av förändringar i säkerhetsrelaterade krav gällande skidlängd och så vidare, så är det fortfarande en extrem disciplin. De flesta är överens om att många åskådare kommer att vilja ta del av loppen. Och Åre har, med sin unikt kvalitativa skidanläggning, verkligen rätt förutsättningar för att många av åkarna ska kunna sätta sina personbästa.

Planerar man att spekulera i hur saker och ting utvecklar sig under VM i alpint 2019 så är alpin kombination ett bra sätt att få ett grepp om hur bra de olika åkarna kan tänkas hantera utmaningarna som väntar. Följ de individuella åkarna för att få en känsla för vad de kan tänkas prestera.

Vi sammanställer oddsen på samtliga grenar i alpina VM 2021.Denna del ansvarar inte BraOdds.com för